Silvan’da bağ çapalama işlemi başladı

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 04.04.2024 - 13:50, Güncelleme: 04.04.2024 - 13:56 1670+ kez okundu.
 

Silvan’da bağ çapalama işlemi başladı

Silvan ilçesinde Bağ üreticilerinin çapa mesaisi başladı. Sağanak yağmurların ardından hava sıcaklığının yükselmesiyle Bağ üreticileri çapa yapmaya başladı.
Haber: M.Romedi YILMAZ Silvan’ın verimli topraklarında üretilen üzüm veriminin artırılması için budama çalışması başlatıldı.  Geçmişte, imece usulü ile birbirine yardım ile yapılan çapalama işinde de artık tarım aletleri kullanılıyor. Bölgede, patpat olarak bilinen tarım aracı ile tarlalar çapalanırken, üreticiler de yeni fideleri toprakla buluşturuyor. Tarım araçlarının sahipleri ise çapalama işlemini saatlik olarak yaptıklarını belirtiyor. Silvan ilçesinde çapalama işi yapan Mehmet Kalay, , bir saatlik çalışma ücretinin 450 TL olduğunu ve kimi zaman günlük 10 saat çalıştıklarını ifade ediyor.  ÇİFTÇİLER ÜMİTLİ Silvan İlçesi Susuz Mahallesinde üzüm üreticiliğini Yapan Niyazi İldiz, “Bu sene bol yağmurlu geçti. Üretim konusunda ümitliyiz. Geçtiğimiz hafta budama işlemini yaptık, Budamadan sonra sağanak yağmurlar bir türlü dinmedi. Bu hafta hava sıcaklığı artınca, yani güneşli günler başlayınca bizlerde çapalamaya başladık. Bu sene bereketli bir sene olacağını düşünüyoruz. Geçen sene hava sıcaklığı nedeniyle pek fazla bir verim alamadık. Ancak bu sene ümidimizi yitirmedik. Bağlarımızda gerekli bakım ve ilaçlamayı eksiksiz yaparak kaliteli bir verim bekliyoruz” diye konuştu.  
Silvan ilçesinde Bağ üreticilerinin çapa mesaisi başladı. Sağanak yağmurların ardından hava sıcaklığının yükselmesiyle Bağ üreticileri çapa yapmaya başladı.

Haber: M.Romedi YILMAZ

Silvan’ın verimli topraklarında üretilen üzüm veriminin artırılması için budama çalışması başlatıldı. 

Geçmişte, imece usulü ile birbirine yardım ile yapılan çapalama işinde de artık tarım aletleri kullanılıyor. Bölgede, patpat olarak bilinen tarım aracı ile tarlalar çapalanırken, üreticiler de yeni fideleri toprakla buluşturuyor.

Tarım araçlarının sahipleri ise çapalama işlemini saatlik olarak yaptıklarını belirtiyor. Silvan ilçesinde çapalama işi yapan Mehmet Kalay, , bir saatlik çalışma ücretinin 450 TL olduğunu ve kimi zaman günlük 10 saat çalıştıklarını ifade ediyor. 

ÇİFTÇİLER ÜMİTLİ

Silvan İlçesi Susuz Mahallesinde üzüm üreticiliğini Yapan Niyazi İldiz, “Bu sene bol yağmurlu geçti. Üretim konusunda ümitliyiz. Geçtiğimiz hafta budama işlemini yaptık, Budamadan sonra sağanak yağmurlar bir türlü dinmedi. Bu hafta hava sıcaklığı artınca, yani güneşli günler başlayınca bizlerde çapalamaya başladık. Bu sene bereketli bir sene olacağını düşünüyoruz. Geçen sene hava sıcaklığı nedeniyle pek fazla bir verim alamadık. Ancak bu sene ümidimizi yitirmedik. Bağlarımızda gerekli bakım ve ilaçlamayı eksiksiz yaparak kaliteli bir verim bekliyoruz” diye konuştu.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.