Son Diyarbakır anketi açıklandı: Hangi aday ne kadar oy alıyor?

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 18.03.2024 - 11:06, Güncelleme: 18.03.2024 - 11:06 1245+ kez okundu.
 

Son Diyarbakır anketi açıklandı: Hangi aday ne kadar oy alıyor?

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Diyarbakır özelinde yapılan son seçim anketi açıklandı. Hangi partinin adayı ne kadar oy alıyor? İşte detaylar.
İstanbul merkezli ADA Araştırma tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 1-15 Mart tarihleri arasında yapılan ve bin 500 kişiyle yüzyüze gerçekleştirilen anketin sonuçları açıklandı. Anket araştırmasında Diyarbakır’da yaşayan seçmenlere "Bu pazar bir yerel seçim olsa Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu hangi adaya vereceksiniz?" sorusu soruldu. 1-15 Mart tarihleri arasında 1500 kişi ile yapılan anketin sonuçlarına göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DEM Parti Eş Başkan Adayı Serra Bucak %59,8 ile birinci, AK Parti adayı Mehmet Halis Bilden %28,2 ile ikinci, CHP adayı Cafer Pekdemi %3,8 ile üçüncü ve Yeniden Refah Partisi adayı Hikmet Kaplan ise yüzde 2,4 oy oranı ile dördüncü sırada yer alıyor.
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Diyarbakır özelinde yapılan son seçim anketi açıklandı. Hangi partinin adayı ne kadar oy alıyor? İşte detaylar.

İstanbul merkezli ADA Araştırma tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 1-15 Mart tarihleri arasında yapılan ve bin 500 kişiyle yüzyüze gerçekleştirilen anketin sonuçları açıklandı.

Anket araştırmasında Diyarbakır’da yaşayan seçmenlere "Bu pazar bir yerel seçim olsa Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu hangi adaya vereceksiniz?" sorusu soruldu.

ada-arastirmaaa-001.jpg

1-15 Mart tarihleri arasında 1500 kişi ile yapılan anketin sonuçlarına göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DEM Parti Eş Başkan Adayı Serra Bucak %59,8 ile birinci, AK Parti adayı Mehmet Halis Bilden %28,2 ile ikinci, CHP adayı Cafer Pekdemi %3,8 ile üçüncü ve Yeniden Refah Partisi adayı Hikmet Kaplan ise yüzde 2,4 oy oranı ile dördüncü sırada yer alıyor.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.