Son gün 19 Ekim: 2023-2024 yılı için burs/kredi başvuruları başladı

Eğitim (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 12.10.2023 - 13:54, Güncelleme: 12.10.2023 - 13:54 1369+ kez okundu.
 

Son gün 19 Ekim: 2023-2024 yılı için burs/kredi başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün 2023-2024 eğitim öğretim yılı için burs/kredi başvurularının başladığını duyurdu. Son başvuru günü 19 Ekim.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ve burs başvurularıyla ilgili beklenen açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK Genel Müdürlüğü’nün 2023-2024 eğitim öğretim yılı için burs / kredi başvurularının başladığını duyurdu. Söz konusu burs ve kredi başvuru işlemlerinin her yıl e-Devlet üzerinden yapılıyor. Bu yılki KYK burs ve kredi başvuruları 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak. Kredi ve burslar için başvurular nasıl yapılacak? Kredi ve burslar e-Devlet üzerinden alınıyor. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte olup mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir. Son başvuru tarihi 19 Ekim Son başvuru tarihinin 19 Ekim olduğunu hatırlatan Bakan Bak, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Sevgili gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. Başvurularınızı e-Devlet üzerinden, 19 Ekim Perşembe günü saat 23.59'a kadar yapabilirsiniz. Eğitim yolculuğunuzda daima yanınızdayız." (Haber Merkezi)
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün 2023-2024 eğitim öğretim yılı için burs/kredi başvurularının başladığını duyurdu. Son başvuru günü 19 Ekim.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ve burs başvurularıyla ilgili beklenen açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı.


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK Genel Müdürlüğü’nün 2023-2024 eğitim öğretim yılı için burs / kredi başvurularının başladığını duyurdu. Söz konusu burs ve kredi başvuru işlemlerinin her yıl e-Devlet üzerinden yapılıyor. Bu yılki KYK burs ve kredi başvuruları 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Kredi ve burslar için başvurular nasıl yapılacak?

Kredi ve burslar e-Devlet üzerinden alınıyor. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte olup mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Son başvuru tarihi 19 Ekim

Son başvuru tarihinin 19 Ekim olduğunu hatırlatan Bakan Bak, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. Başvurularınızı e-Devlet üzerinden, 19 Ekim Perşembe günü saat 23.59'a kadar yapabilirsiniz. Eğitim yolculuğunuzda daima yanınızdayız." (Haber Merkezi)

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.