Ukraynalı Polina, Diyarbakır’da Elif oldu!

Diyarbakır (Amida Haber) - Amida Haber | 04.04.2024 - 16:48, Güncelleme: 04.04.2024 - 16:48 1875+ kez okundu.
 

Ukraynalı Polina, Diyarbakır’da Elif oldu!

Diyarbakır’a turist getiren Ukraynalı Tur Rehberi Polina Andriienko, Müslüman oldu, ismini Elif olarak değiştirdi.
 Ukrayna’nın Kiev şehrinde tur rehberi olarak çalışan 57 yaşındaki Polina Andriienko, 2018 yılında Mardin’i ziyaret etti. Andriienko, bir yıl sonra Ramazan ayında bir grup turisti Diyarbakır’a getirdi. Ulu Cami Rehberi Yaser Aydın ile tanışan Andriienko Müslümanlıktan etkilendi. İsmini değiştirdi Aydın, Andriienko’yla irtibatı kesmeyip kendisine İslam dinini anlatmaya devam etti. Pandemi ve daha sonra Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Diyarbakır’a gelemeyen Andriienko, geçtiğimiz günlerde kente gelip Aydın’a Müslüman olmak istediğini söyledi. Sur Müftülüğünde düzenlenen ihtida programıyla Andriienko, Elif ismini alarak Müslüman oldu. '2019 yılında karar verdim' 2019 yılında Müslüman olmaya karar verdiğini söyleyen Andriienko, “Ülkemizdekilerin çoğu Türkiye’nin sadece deniz ve sahilleriyle meşhur olduğunu biliyor. Ama Mezopotamya hakkında kimse bir bilgi sahibi değil. Mezopotamya’nın Dicle ve Fırat arasında olduğunu sadece biliyorlar. Mardin’e gittikten sonra artık tur acentemle Mezopotamya turları yapmayı planladık. Artık turistleri doğu şehirlerine getirmeye başladım” dedi. Andriienko’nun Müslüman olmasında aracı olan Ulu Cami Rehberi Yaser Aydın ise, şunları söyledi: “Aslında Polina Diyarbakır’a geldiği yılın bir sonraki yılında gelip Müslüman olacaktı. Ancak cereyan eden savaştan dolayı kendisi buraya gelemedi. Bu süreçte zaten bağlantımı kesmedim. Kendisi bana yakın zamanda Diyarbakır’a geleceğini söyledi. Müslüman olmak için yardım etmemi istedi. Biz de bugün Polina hanımın Müslüman olması için program gerçekleştirdik” dedi. ‘İslam’ı seçmesi bizi mutlu etti’ Sur Müftüsü İlhan Günay, Ramazan ayında böylesine mutluluk verici duygunun tarif edilemez olduğunu söyleyerek, “Ramazan-ı Şerif'te, bereket ve rahmet mevsiminde Ukrayna’dan Polina adında bir kardeşimizin gelip Diyarbakır’da İslam dinini seçmesi bizi çok mutlu etti. Bir insanın hidayetine şahitlik etmek gibi mutluluk verici bir an yoktur. Bunu tarif etmek çok zor. Bir insanın kalkıp Müslüman olması, İslam dinini seçmesi, hele hele dünyanın bu kargaşa içerisinde olduğu dönemde İslamiyet’i seçmesi bizi çok mutlu etti” diye konuştu.
Diyarbakır’a turist getiren Ukraynalı Tur Rehberi Polina Andriienko, Müslüman oldu, ismini Elif olarak değiştirdi.

 Ukrayna’nın Kiev şehrinde tur rehberi olarak çalışan 57 yaşındaki Polina Andriienko, 2018 yılında Mardin’i ziyaret etti. Andriienko, bir yıl sonra Ramazan ayında bir grup turisti Diyarbakır’a getirdi. Ulu Cami Rehberi Yaser Aydın ile tanışan Andriienko Müslümanlıktan etkilendi.

İsmini değiştirdi

Aydın, Andriienko’yla irtibatı kesmeyip kendisine İslam dinini anlatmaya devam etti. Pandemi ve daha sonra Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Diyarbakır’a gelemeyen Andriienko, geçtiğimiz günlerde kente gelip Aydın’a Müslüman olmak istediğini söyledi. Sur Müftülüğünde düzenlenen ihtida programıyla Andriienko, Elif ismini alarak Müslüman oldu.

'2019 yılında karar verdim'

aw176488-12.jpg

2019 yılında Müslüman olmaya karar verdiğini söyleyen Andriienko, “Ülkemizdekilerin çoğu Türkiye’nin sadece deniz ve sahilleriyle meşhur olduğunu biliyor. Ama Mezopotamya hakkında kimse bir bilgi sahibi değil. Mezopotamya’nın Dicle ve Fırat arasında olduğunu sadece biliyorlar. Mardin’e gittikten sonra artık tur acentemle Mezopotamya turları yapmayı planladık. Artık turistleri doğu şehirlerine getirmeye başladım” dedi.

Andriienko’nun Müslüman olmasında aracı olan Ulu Cami Rehberi Yaser Aydın ise, şunları söyledi:

“Aslında Polina Diyarbakır’a geldiği yılın bir sonraki yılında gelip Müslüman olacaktı. Ancak cereyan eden savaştan dolayı kendisi buraya gelemedi. Bu süreçte zaten bağlantımı kesmedim. Kendisi bana yakın zamanda Diyarbakır’a geleceğini söyledi. Müslüman olmak için yardım etmemi istedi. Biz de bugün Polina hanımın Müslüman olması için program gerçekleştirdik” dedi.

‘İslam’ı seçmesi bizi mutlu etti’

Sur Müftüsü İlhan Günay, Ramazan ayında böylesine mutluluk verici duygunun tarif edilemez olduğunu söyleyerek, “Ramazan-ı Şerif'te, bereket ve rahmet mevsiminde Ukrayna’dan Polina adında bir kardeşimizin gelip Diyarbakır’da İslam dinini seçmesi bizi çok mutlu etti. Bir insanın hidayetine şahitlik etmek gibi mutluluk verici bir an yoktur. Bunu tarif etmek çok zor. Bir insanın kalkıp Müslüman olması, İslam dinini seçmesi, hele hele dünyanın bu kargaşa içerisinde olduğu dönemde İslamiyet’i seçmesi bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.