Diyarbakır’daki yabancı öğrenci sayısı belli oldu

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 26.03.2024 - 14:20, Güncelleme: 26.03.2024 - 14:20 1051+ kez okundu.
 

Diyarbakır’daki yabancı öğrenci sayısı belli oldu

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde kaç yabancı öğrencinin eğitim aldığı merak ediliyor. Peki, Dicle Üniversitesi’nde kaç yabancı öğrenci var?
Diyarbakır’ın eğitim üssü olan Dicle Üniversitesi’nde Diyarbakır’da kaç yabancı öğrenci olduğu merak konusu oldu. Bölgede köklü üniversiteler arasında yer alan Dicle Üniversitesi'nde yaklaşık olarak 42 bin öğrenci eğitim görüyor. Peki, bu öğrencilerden kaç tanesi yabancı?  DİCLE ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA Dicle Üniversitesi, 1966 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Diyarbakır Tıp Fakültesi olarak eğitim vermeye başladı. 1973 yılında Diyarbakır Üniversitesi olarak bugünkü yerinde kuruldu. Eğitim vermeye başladığı ilk günden itibaren birçok öğrenciye eğitim kapılarını açan üniversitenin bünyesinde 17 fakülte, 12 Meslek Yüksek Okulu, 3 Yüksek Okul, 1 Konservatuvar ve 4 Endüstri yer alıyor. Bölgede iyi üniversiteler arasında yer alan Dicle Üniversitesi, hem yurtiçinden hem de yurtdışından çok sayıda öğrenciye eğitim fırsatı sunuyor. DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE KAÇ YABANCI ÖĞENCİ VAR? 2023 verilerine göre, yaklaşık 42 bin öğrencinin eğitim aldığı Dicle Üniversitesi’nde, 27 ülkeden yakalşık olarak bin 750 yabancı öğrenci eğitim alıyor. Yabancı öğrenciler 1 yıllık hazırlık eğitimini aldıktan sonra hayal ettikleri bölümü okuyor. Yabancı öğrenciler özellikle arasında Sağlık, Tıp, Mühendislik ve Diş Hekimliği bölümlerini tercih ediyor. KAYNAK: Haber Merkezi
Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde kaç yabancı öğrencinin eğitim aldığı merak ediliyor. Peki, Dicle Üniversitesi’nde kaç yabancı öğrenci var?

Diyarbakır’ın eğitim üssü olan Dicle Üniversitesi’nde Diyarbakır’da kaç yabancı öğrenci olduğu merak konusu oldu. Bölgede köklü üniversiteler arasında yer alan Dicle Üniversitesi'nde yaklaşık olarak 42 bin öğrenci eğitim görüyor. Peki, bu öğrencilerden kaç tanesi yabancı? 

DİCLE ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA
Dicle Üniversitesi, 1966 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Diyarbakır Tıp Fakültesi olarak eğitim vermeye başladı. 1973 yılında Diyarbakır Üniversitesi olarak bugünkü yerinde kuruldu. Eğitim vermeye başladığı ilk günden itibaren birçok öğrenciye eğitim kapılarını açan üniversitenin bünyesinde 17 fakülte, 12 Meslek Yüksek Okulu, 3 Yüksek Okul, 1 Konservatuvar ve 4 Endüstri yer alıyor. Bölgede iyi üniversiteler arasında yer alan Dicle Üniversitesi, hem yurtiçinden hem de yurtdışından çok sayıda öğrenciye eğitim fırsatı sunuyor.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE KAÇ YABANCI ÖĞENCİ VAR?
2023 verilerine göre, yaklaşık 42 bin öğrencinin eğitim aldığı Dicle Üniversitesi’nde, 27 ülkeden yakalşık olarak bin 750 yabancı öğrenci eğitim alıyor. Yabancı öğrenciler 1 yıllık hazırlık eğitimini aldıktan sonra hayal ettikleri bölümü okuyor. Yabancı öğrenciler özellikle arasında Sağlık, Tıp, Mühendislik ve Diş Hekimliği bölümlerini tercih ediyor. 
KAYNAK: Haber Merkezi

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.