Restoranlardan, otobüs yolculuğuna değişim rüzgarı! İşte 2024’de bizleri bekleyen yeni uygulamalar

Ekonomi (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 01.01.2024 - 14:04, Güncelleme: 01.01.2024 - 14:04 1873+ kez okundu.
 

Restoranlardan, otobüs yolculuğuna değişim rüzgarı! İşte 2024’de bizleri bekleyen yeni uygulamalar

Türkiye’de yeni yılla birlikte planlanan düzenlemeler 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi. 2024’le birlikte evlerini turizm amaçlı kiraya verenlerden şehirler arası otobüslere binenlere, cep telefonlarının kaydından restoranların fiyat listelerine dek birçok kişiyi etkileyecek değişiklikler yapılacak.
OTOBÜSLERE TAKİP CİHAZI 1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek uygulamayla şehirler arası otobüslerde araç takip cihazının kullanımının zorunlu olacak. Taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri 2 dakikalık periyotlar halinde Bakanlığın “Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi”ne (U-ETDS) elektronik ortamda iletilecek.   YURT DIŞI TELEFON DÜZENLEMESİ Türk vatandaşlarının beraberinde ülkeye getirdiği mobil cihazların kullanım süresinin 180 güne uzatılacak. Düzenleme 1 Mart 2024’te yürürlüğe girecek. Süre uzatımı için başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Aynı zamanda yılbaşı itibarıyla, ithal veya imal edilen ya da yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının IMEI numaralarının kayıt işlemleri, ithalatçı veya imalatçı için tahsis edilen kullanıcı hesabıyla yapılacak.   İNŞAAT DEMİRİ İZLEME SİSTEMİ Yeni yılla birlikte yürürlüğe girecek olan İnşaat Demiri İzleme Sistemi ile inşaat demiri üretim hattından çıktığı anda özel güvenlikli işaret ile kayda alınacak. Üretim veya ithalatından yapı müteahhidine teslimine kadar, laboratuvar test süreçleri de dahil, tüm aşamalar takip edilecek. TURİZM AMAÇLI KONUT KİRALAMA 1 Ocak 2024’ten itibaren turizm amaçlı konut kiralamalarında kayıt dışılığı engellemek için sözleşmeden önce izin belgesi alınacak. İzin belgesi bulunmadan konutlarını bu amaçla kiraya verenlere, kiralama yapılan her bir konut için 100 bin lira idari para cezası uygulanarak 15 gün süre verilecek. Sürenin sonuna da izin belgesi alınmazsa 500 bin lira ceza kesilecek.       FİYAT TABELASI ZORUNLULUĞU Restoran, kafe, lokanta ve pastanelerin fiyat listelerini 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren giriş kapılarına ve masalara koyması zorunlu hale geldi.  
Türkiye’de yeni yılla birlikte planlanan düzenlemeler 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi. 2024’le birlikte evlerini turizm amaçlı kiraya verenlerden şehirler arası otobüslere binenlere, cep telefonlarının kaydından restoranların fiyat listelerine dek birçok kişiyi etkileyecek değişiklikler yapılacak.
OTOBÜSLERE TAKİP CİHAZI
1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek uygulamayla şehirler arası otobüslerde araç takip cihazının kullanımının zorunlu olacak. Taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri 2 dakikalık periyotlar halinde Bakanlığın “Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi”ne (U-ETDS) elektronik ortamda iletilecek.
 
YURT DIŞI TELEFON DÜZENLEMESİ
Türk vatandaşlarının beraberinde ülkeye getirdiği mobil cihazların kullanım süresinin 180 güne uzatılacak. Düzenleme 1 Mart 2024’te yürürlüğe girecek. Süre uzatımı için başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Aynı zamanda yılbaşı itibarıyla, ithal veya imal edilen ya da yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının IMEI numaralarının kayıt işlemleri, ithalatçı veya imalatçı için tahsis edilen kullanıcı hesabıyla yapılacak.
 
İNŞAAT DEMİRİ İZLEME SİSTEMİ
Yeni yılla birlikte yürürlüğe girecek olan İnşaat Demiri İzleme Sistemi ile inşaat demiri üretim hattından çıktığı anda özel güvenlikli işaret ile kayda alınacak. Üretim veya ithalatından yapı müteahhidine teslimine kadar, laboratuvar test süreçleri de dahil, tüm aşamalar takip edilecek.
TURİZM AMAÇLI KONUT KİRALAMA
1 Ocak 2024’ten itibaren turizm amaçlı konut kiralamalarında kayıt dışılığı engellemek için sözleşmeden önce izin belgesi alınacak. İzin belgesi bulunmadan konutlarını bu amaçla kiraya verenlere, kiralama yapılan her bir konut için 100 bin lira idari para cezası uygulanarak 15 gün süre verilecek. Sürenin sonuna da izin belgesi alınmazsa 500 bin lira ceza kesilecek.
 
 
 
FİYAT TABELASI ZORUNLULUĞU
Restoran, kafe, lokanta ve pastanelerin fiyat listelerini 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren giriş kapılarına ve masalara koyması zorunlu hale geldi.
 

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.