90 bin nüfuslu ilçenin üç mahallesinde internet yok

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 13.12.2023 - 11:47, Güncelleme: 13.12.2023 - 11:47 1743+ kez okundu.
 

90 bin nüfuslu ilçenin üç mahallesinde internet yok

Silvan İlçesi Cami, Mescit ve Konak mahallelerinde bin 500 öğrenci internet erişimi olmadığı için uzaktan eğitimine bağlanamazken, 2024 yılına sayılı günler kala üç mahallede internettin olmaması mahalle sakinlerini çileden çıkardı.
Haber: İhsan YILMAZ/Silvan Silvan İlçesi Cami, Mescit ve Konak mahallelerinde bin 500 öğrenci internet erişimi olmadığı için uzaktan eğitimine bağlanamazken, 2024 yılına sayılı günler kala üç mahallede internettin olmaması mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Muhtar Dernek Başkanı Murat Ateş, mahallelerinde internet altyapısı olmasına rağmen internete erişimlerinin olmadığını ve özellikle son zamanlarda öğrencilerin mağdur olduklarını söyledi. VATANDAŞLAR İNTERNETSİZ Muhtar Ateş, Silvan İlçe Merkezindeki 3 mahallesinde 750 hane 16 bin 500 nüfusu, bin 500 öğrenci bulunduğunu anlatarak, sözlerine şöyle devam etti: Silvan kuruluş tarihinden beri Mahalle statüsü kazandığı günden bu yana mahallelerimizin internete erişimi olduğu günden bu yana hiçbir problem yoktu. 2015 yılından itibaren birçok mahallemizde internet erişimi zorlaştı. Gerek altyapı, gerek üst yapıdan kaynaklı birçok vatandaşımız internete erişimi sağlayamadı. Türk Telekom Silvan şubesini kapattığı günden beri hiçbir muhatap bulamıyoruz. İnternet hizmetinden faydalanamıyoruz. Özellikle son zamanlarda öğrencilerin derslerin evden işlenmeye başlaması ile birlikte internetin eksikliğini net bir şekilde hissettik. Tüm dünya internette erişimi sağlarken, İlçemizde internete erişimin sağlanmaması büyük bir eksikliktir. Ancak mahallemizdeki öğrencilerimiz internet erişimi olmadığı için derslerini işleyemiyorlar. Bu konuda yetkililere yazılı ve sözlü olarak müracaat edilmesine rağmen herhangi bir sonuç alamadık. Özellikle çocuklarımızın derslerinden geri kalmamaları için bu sorunumuzun biran evvel çözülmesini talep ediyoruz.  İŞYERİ SAHİPLERİ TEPKİLİ Silvan İlçesi Cami Mahallesi Hükümet konağının arkasında esnafım üç gündür internetsiz hiçbir iş yapamıyoruz. İşlerimiz genellikle internet üzerinde yapıyoruz. Ama internet olmayınca hiçbir iş yapamıyoruz. Mağdur ediliyoruz. Buradaki Türk Telekom personelini arıyoruz. Yapacak hiçbir şeyin olmadığını söylüyorlar. Altyapıda sorun var sorunların giderilmesi gerekiyor. Diyarbakır’dan ekip gelecek çalışma yürütecekler ancak o zaman internet erişimine ulaşırsınız deniliyor. Türk Telekom’da muhatap bulmak zor, Türk Telekom’a ulaşmak zor. Bir ariza yüzünden günlerce internetsiz kalıyoruz. Bizim zararımızı kim karşılayacak. Türk Telekom zamanında arizalara müdahale edemiyorsa ne diye Türk Telekom aboneliğimiz var diye tepki gösterdi.      
Silvan İlçesi Cami, Mescit ve Konak mahallelerinde bin 500 öğrenci internet erişimi olmadığı için uzaktan eğitimine bağlanamazken, 2024 yılına sayılı günler kala üç mahallede internettin olmaması mahalle sakinlerini çileden çıkardı.

Haber: İhsan YILMAZ/Silvan

Silvan İlçesi Cami, Mescit ve Konak mahallelerinde bin 500 öğrenci internet erişimi olmadığı için uzaktan eğitimine bağlanamazken, 2024 yılına sayılı günler kala üç mahallede internettin olmaması mahalle sakinlerini çileden çıkardı.

Muhtar Dernek Başkanı Murat Ateş, mahallelerinde internet altyapısı olmasına rağmen internete erişimlerinin olmadığını ve özellikle son zamanlarda öğrencilerin mağdur olduklarını söyledi.

VATANDAŞLAR İNTERNETSİZ

Muhtar Ateş, Silvan İlçe Merkezindeki 3 mahallesinde 750 hane 16 bin 500 nüfusu, bin 500 öğrenci bulunduğunu anlatarak, sözlerine şöyle devam etti:


Silvan kuruluş tarihinden beri Mahalle statüsü kazandığı günden bu yana mahallelerimizin internete erişimi olduğu günden bu yana hiçbir problem yoktu. 2015 yılından itibaren birçok mahallemizde internet erişimi zorlaştı. Gerek altyapı, gerek üst yapıdan kaynaklı birçok vatandaşımız internete erişimi sağlayamadı. Türk Telekom Silvan şubesini kapattığı günden beri hiçbir muhatap bulamıyoruz. İnternet hizmetinden faydalanamıyoruz.

Özellikle son zamanlarda öğrencilerin derslerin evden işlenmeye başlaması ile birlikte internetin eksikliğini net bir şekilde hissettik. Tüm dünya internette erişimi sağlarken, İlçemizde internete erişimin sağlanmaması büyük bir eksikliktir. Ancak mahallemizdeki öğrencilerimiz internet erişimi olmadığı için derslerini işleyemiyorlar.

Bu konuda yetkililere yazılı ve sözlü olarak müracaat edilmesine rağmen herhangi bir sonuç alamadık. Özellikle çocuklarımızın derslerinden geri kalmamaları için bu sorunumuzun biran evvel çözülmesini talep ediyoruz. 

İŞYERİ SAHİPLERİ TEPKİLİ

Silvan İlçesi Cami Mahallesi Hükümet konağının arkasında esnafım üç gündür internetsiz hiçbir iş yapamıyoruz. İşlerimiz genellikle internet üzerinde yapıyoruz. Ama internet olmayınca hiçbir iş yapamıyoruz. Mağdur ediliyoruz. Buradaki Türk Telekom personelini arıyoruz. Yapacak hiçbir şeyin olmadığını söylüyorlar. Altyapıda sorun var sorunların giderilmesi gerekiyor. Diyarbakır’dan ekip gelecek çalışma yürütecekler ancak o zaman internet erişimine ulaşırsınız deniliyor. Türk Telekom’da muhatap bulmak zor, Türk Telekom’a ulaşmak zor. Bir ariza yüzünden günlerce internetsiz kalıyoruz. Bizim zararımızı kim karşılayacak. Türk Telekom zamanında arizalara müdahale edemiyorsa ne diye Türk Telekom aboneliğimiz var diye tepki gösterdi.

 

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.