95 Bin dönüm tarım arazisi doludan zarar gördü

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 02.05.2023 - 12:46, Güncelleme: 02.05.2023 - 16:24 2256+ kez okundu.
 

95 Bin dönüm tarım arazisi doludan zarar gördü

Diyarbakır’da meydana gelen şiddetli dolu yağışı nedeniyle zarar gören badem, elma, kiraz, ceviz ağaçları ile tarım arazilerinde hasar tespit çalışması devam ediyor. Diyarbakır’ın Hazro ve Silvan ilçelerinde 95 bin dönüm arazideki ekinler zarar gördü.
HABER: İHSAN YILMAZ/SİLVAN Silvan ve Hazro ilçelerinde 20 Nisan tarihinde yağan dolu yağışında tahmini verilere göre 95 bin dönüm dekar alanda hasar oluştu. İlçe tarım Müdürlükleri hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. YAKLAŞIK 2 SAAT SÜRDÜ Diyarbakır’ın Silvan ve Hazro ilçelerinde 20 Nisan tarihinde yaklaşık 2 saat süren ceviz büyüklüğünde dolu yağışı, sebze ve meyve ekili alanlara zarar verdi. Yağış nedeniyle yüksek kesimler beyaza büründü. Bölgelerde oluşan kartpostallık manzara nedeniyle vatandaşlar fotoğraf çekerken, badem,  elma, armut, kiraz ve ceviz ağaçlarının yaprakları döküldü. Bazı sebze ve meyve seraları da zarar gördü. SİLVAN VE HAZRO’DA 60 BİN DÖNÜM EKİN ZARAR GÖRDÜ Silvan Ziraat Odası Başkanı Mahsum Çapan, “20 Nisan günü ve sonrasında yağan şiddetli yağış, dolu ve fırtına nedeniyle ilçe genelindeki, ekili ekinlerin zarar görmesine neden olmuştur. İlçemizde zarar gören çiftçilerimiz, anında bizleri arayarak durumu bizlere bildirilmiştir. İlçe genelinde tahmini verilere göre, 45 bin dönümlük tarım arazisi zarar görmüştür. Aynı zamanda Hazro ilçemizde yaklaşık 50 bin dönüm ekili tarım arazisi zarar görmüştür. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin bağ bahçelerle ilgili hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Dolu afeti ile birlikte ekili tarlalar ve sebze, meyve bahçeleri zarar gördü. İnşallah en kısa sürede yaralar sarılır. Devletimizden çiftçilerimize yardım edilmesini bekliyoruz" dedi. ÇİFTÇİLERİN EMEĞİ HEBA OLDU Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, ise şiddetli dolu afeti nedeniyle bin dönüm ekili ve dikili alanın zarar gördüğüne vurgu yaparak, "Çiftçilerimizin diktiği sebze ve meyveler gibi ürünlerin yanında ekili tarım arazileri zarar gördü. Zarar tespit çalışmaları devam ederken, Silvan ve Hazro ilçelerimizde toplam 95 bin dönüm ekili tarım arazileri zarar gördü. Bu çiftçilerimizin emeği heba oldu. İnşallah derdimize çare bulunur" diye konuştu.      
Diyarbakır’da meydana gelen şiddetli dolu yağışı nedeniyle zarar gören badem, elma, kiraz, ceviz ağaçları ile tarım arazilerinde hasar tespit çalışması devam ediyor. Diyarbakır’ın Hazro ve Silvan ilçelerinde 95 bin dönüm arazideki ekinler zarar gördü.

HABER: İHSAN YILMAZ/SİLVAN

Silvan ve Hazro ilçelerinde 20 Nisan tarihinde yağan dolu yağışında tahmini verilere göre 95 bin dönüm dekar alanda hasar oluştu. İlçe tarım Müdürlükleri hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

YAKLAŞIK 2 SAAT SÜRDÜ

Diyarbakır’ın Silvan ve Hazro ilçelerinde 20 Nisan tarihinde yaklaşık 2 saat süren ceviz büyüklüğünde dolu yağışı, sebze ve meyve ekili alanlara zarar verdi. Yağış nedeniyle yüksek kesimler beyaza büründü. Bölgelerde oluşan kartpostallık manzara nedeniyle vatandaşlar fotoğraf çekerken, badem,  elma, armut, kiraz ve ceviz ağaçlarının yaprakları döküldü. Bazı sebze ve meyve seraları da zarar gördü.

SİLVAN VE HAZRO’DA 60 BİN DÖNÜM EKİN ZARAR GÖRDÜ

Silvan Ziraat Odası Başkanı Mahsum Çapan, “20 Nisan günü ve sonrasında yağan şiddetli yağış, dolu ve fırtına nedeniyle ilçe genelindeki, ekili ekinlerin zarar görmesine neden olmuştur. İlçemizde zarar gören çiftçilerimiz, anında bizleri arayarak durumu bizlere bildirilmiştir. İlçe genelinde tahmini verilere göre, 45 bin dönümlük tarım arazisi zarar görmüştür. Aynı zamanda Hazro ilçemizde yaklaşık 50 bin dönüm ekili tarım arazisi zarar görmüştür. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin bağ bahçelerle ilgili hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Dolu afeti ile birlikte ekili tarlalar ve sebze, meyve bahçeleri zarar gördü. İnşallah en kısa sürede yaralar sarılır. Devletimizden çiftçilerimize yardım edilmesini bekliyoruz" dedi.

ÇİFTÇİLERİN EMEĞİ HEBA OLDU

Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, ise şiddetli dolu afeti nedeniyle bin dönüm ekili ve dikili alanın zarar gördüğüne vurgu yaparak, "Çiftçilerimizin diktiği sebze ve meyveler gibi ürünlerin yanında ekili tarım arazileri zarar gördü. Zarar tespit çalışmaları devam ederken, Silvan ve Hazro ilçelerimizde toplam 95 bin dönüm ekili tarım arazileri zarar gördü. Bu çiftçilerimizin emeği heba oldu. İnşallah derdimize çare bulunur" diye konuştu.

 

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.