Ahmet Türk ‘Kürt meselesini Erdoğan çözer’ sözlerine ve pazarlık iddialarına açıklık getirdi

Siyaset (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 20.02.2024 - 14:05, Güncelleme: 20.02.2024 - 14:05 1319+ kez okundu.
 

Ahmet Türk ‘Kürt meselesini Erdoğan çözer’ sözlerine ve pazarlık iddialarına açıklık getirdi

Ahmet Türk, “Kürt meselesini Kılıçdaroğlu çözemez, Erdoğan çözer” sözleri ile Erdoğan’ı övmediğini söyledi.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Ahmet Türk, özellikle büyükşehirlerde kendi adaylarını çıkarmaları ile birlikte gelen AK Parti ile pazarlık yapıldığı iddialarına ve Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kiliçdaroğlu için kullandığı sözlere açıklık getirdi. Yeni bir çözüm süreci beklenmiyor Yeni bir çözüm süreci beklemediğini belirten Türk Kürt meselesine yönelik daha önce söylediği, “Kürt meselesini Kılıçdaroğlu çözemez, Erdoğan çözer” sözlerine de şu şekilde açıklık getirdi: “Devlet içinde bir gücü var, isterse çözebilir’ dedim. Erdoğan, bugün Kürtlere en fazla acı çektiren liderdir, bunu da ifade ettim, öyle kendisini öven bir şey değil.” ‘Asla böyle bir pazarlık yapılmadı’ Medyascope'tan Ferit Aslan'a konuşan Ahmet Türk DEM Parti ile AK Parti arasında seçim pazarlığı yapıldığına yönelik iddialar için de: “Asla böyle bir pazarlık yapılmadı. Siyasi partiler kendi adaylarıyla seçime katılmak ve iktidar olmak için mücadele eder, amacı budur. Bizler de farklı ve demokrasiyle özgürlükleri savunan bir partiyiz. Sonuçta kendi adaylarımızla seçimlere girme kararı aldık" dedi. Kılıçdaroğlu’na destek oyları düşürdü Ahmet Türk, genel seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’na çok açık destek verdiklerini belirterek oylarının yüzde 13 ve 11’lerden yüzde 8’lere düştüğünü söyledi. Tabanımızda tepkiler oluştu Türk, “Bu konuda tabanımızda zaman zaman tepkiler oluştu. Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda partimiz bu seçimde kendi adaylarıyla girme kararı aldı. Asla bir pazarlık söz konusu değil, asla bir kimseye verilmiş taviz olarak da kararımız değerlendirilmemelidir” diye konuştu. (Haber Merkezi)
Ahmet Türk, “Kürt meselesini Kılıçdaroğlu çözemez, Erdoğan çözer” sözleri ile Erdoğan’ı övmediğini söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Ahmet Türk, özellikle büyükşehirlerde kendi adaylarını çıkarmaları ile birlikte gelen AK Parti ile pazarlık yapıldığı iddialarına ve Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kiliçdaroğlu için kullandığı sözlere açıklık getirdi.

2023/04/11/erdogan-diyarbakir.jpg

Yeni bir çözüm süreci beklenmiyor

Yeni bir çözüm süreci beklemediğini belirten Türk Kürt meselesine yönelik daha önce söylediği, “Kürt meselesini Kılıçdaroğlu çözemez, Erdoğan çözer” sözlerine de şu şekilde açıklık getirdi: “Devlet içinde bir gücü var, isterse çözebilir’ dedim. Erdoğan, bugün Kürtlere en fazla acı çektiren liderdir, bunu da ifade ettim, öyle kendisini öven bir şey değil.”

2023/12/18/ahmet-turkt.jpg

‘Asla böyle bir pazarlık yapılmadı’

Medyascope'tan Ferit Aslan'a konuşan Ahmet Türk DEM Parti ile AK Parti arasında seçim pazarlığı yapıldığına yönelik iddialar için de: “Asla böyle bir pazarlık yapılmadı. Siyasi partiler kendi adaylarıyla seçime katılmak ve iktidar olmak için mücadele eder, amacı budur. Bizler de farklı ve demokrasiyle özgürlükleri savunan bir partiyiz. Sonuçta kendi adaylarımızla seçimlere girme kararı aldık" dedi.

2023/07/04/kemal-kilicdaroglu.jpg

Kılıçdaroğlu’na destek oyları düşürdü

Ahmet Türk, genel seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’na çok açık destek verdiklerini belirterek oylarının yüzde 13 ve 11’lerden yüzde 8’lere düştüğünü söyledi.

Tabanımızda tepkiler oluştu

Türk, “Bu konuda tabanımızda zaman zaman tepkiler oluştu. Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda partimiz bu seçimde kendi adaylarıyla girme kararı aldı. Asla bir pazarlık söz konusu değil, asla bir kimseye verilmiş taviz olarak da kararımız değerlendirilmemelidir” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.