AK Parti MYK Üyesi: Dicle Üniversitesi Kürtçe için öğretim üyesi bekliyor

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 03.01.2024 - 13:33, Güncelleme: 03.01.2024 - 13:55 1623+ kez okundu.
 

AK Parti MYK Üyesi: Dicle Üniversitesi Kürtçe için öğretim üyesi bekliyor

Dicle Üniversitesi’nde açık olan Kürdoloji Bölü için, YÖK’ten öğretim üyesi ataması yapılmadığı için, bölüm öğrenci alamadı.
AK Parti MYK Üyesi Orhan Miroğlu, Dicle Üniversitesi’nde yaşanan sıkıntıyı gündeme getirdi. Miroğlu, Dicle Üniversitesi Kürdoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olmadığı için öğrenci alınmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Dicle Üniversitesi Kürdoloji Bölümü için, üniversitenin resmi sitesinde şunlar yazılı: “Anabilim Dalının amacı; öğrencileri Kürt dilbilimi, Kürt edebiyatı, tarihi ve dil öğretimi konularında yetiştirmektir. Lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler Kürt Dili Filoloğu olarak mezun olurlar’ 40 bin öğrenci, talep yüksek, rektör ve bölüm başkanı YÖK’ten talebin karşılanması için öğretim üyesi ataması talep ediyor ama talep karşılanmıyor. Peki ana sütü gibi helal bir dilin önüne bir yüzyıl daha geçilebilir mi, en zayıf demokrasiler bile bu meseleleri geride bırakmışken, bu akıl almaz tutumu kim daha ne kadar zaman sürdürebilir ki!” (Haber Merkezi)
Dicle Üniversitesi’nde açık olan Kürdoloji Bölü için, YÖK’ten öğretim üyesi ataması yapılmadığı için, bölüm öğrenci alamadı.

AK Parti MYK Üyesi Orhan Miroğlu, Dicle Üniversitesi’nde yaşanan sıkıntıyı gündeme getirdi. Miroğlu, Dicle Üniversitesi Kürdoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olmadığı için öğrenci alınmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Dicle Üniversitesi Kürdoloji Bölümü için, üniversitenin resmi sitesinde şunlar yazılı: “Anabilim Dalının amacı; öğrencileri Kürt dilbilimi, Kürt edebiyatı, tarihi ve dil öğretimi konularında yetiştirmektir. Lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler Kürt Dili Filoloğu olarak mezun olurlar’ 40 bin öğrenci, talep yüksek, rektör ve bölüm başkanı YÖK’ten talebin karşılanması için öğretim üyesi ataması talep ediyor ama talep karşılanmıyor. Peki ana sütü gibi helal bir dilin önüne bir yüzyıl daha geçilebilir mi, en zayıf demokrasiler bile bu meseleleri geride bırakmışken, bu akıl almaz tutumu kim daha ne kadar zaman sürdürebilir ki!” (Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.