AK Partili Ensarioğlu: DEM Partili vekillerin ayıplarını ortaya dökeceğim

Siyaset (Amida Haber) - Amida Haber | 18.03.2024 - 11:04, Güncelleme: 18.03.2024 - 11:04 1158+ kez okundu.
 

AK Partili Ensarioğlu: DEM Partili vekillerin ayıplarını ortaya dökeceğim

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, DEM Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş’ı sert sözlerle eleştirdi. Ensarioğlu, “Meral hanım ‘kayyımlardan beslendiğimi’ iddia etmiş. İspatlamazsa şerefsizdir” dedi.
Yerel seçimlere kısa süre kala partilerin çalışmaları devam ederken, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ile DEM Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş arasında başlayan ‘seviyesiz’ tartışma devam ediyor. Gazeteci Zübeyde Sarı’ya konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu DEM Partili Meral Danış Beştaş’ı sert sözlerle eleştirdi. ‘Eleştiri hakkı sadece sizin mi?’ Eleştiriye açık olduğunu dile getiren Ensarioğlu, “DEM Partili vekiller çıkıp beni eleştirebilir, söylediklerime katılamayabilirler. Bu eleştiri hakkı sadece sizin mi? Akşama kadar hem burada hem Mecliste hakaret ediyorsunuz. Eleştirileri iftira ile yapıyorsunuz. Aslı astarı olmayan konularda iftara atacaksınız ama siz eleştirilmeyeceksiniz? Sizin demokratlığınız zaten bu kadar. Eleştirmiyorlar seviyeleri düşük olduğu için hakaret ediyorlar. Benim hepsine bir cevabım var beklesinler. Daha cevabımı vermedim, çünkü bana hakaret ettiler. Meral’den diğerlerine kadar hepsine çok ağır cevaplarım olacak. Hakaretse hakaret, hakaretin kralını yapmasını bilirim. Ben onların kralına eyvallah etmedim, onlara mı eyvallah edeceğim” dedi. ‘Sizi ifşa etmesini bilirim’ Seviyenin düşmemesi gerektiğini belirten Galip Ensarioğlu, “Biz Meral hanım ve diğer vekillerle bir araya geliyorduk, sohbet ediyorduk. Meral hanımla yüzlerce konferansa katılarak bir araya gelmişiz, dostça sohbet etmişliğimiz var, hakaretleri yakışmadı hepsini misliyle iade ediyorum. Ayıplarını ortaya koyduğum zaman zorlarına gidiyor. Daha çok zorlarına gidecek. Sizin yaptığınız tüm ayıpları ortaya dökmesini de bilirim, sizi de ifşa etmesini bilirim. Eleştiriyorsan eleştir, bu konferansta Kürt meselesinin çözümünü konuşacaktık, fikirlerimiz söyleyecektik, belki katkı koyacaktık. Biz bu tür konferanslarda hiç polemik yapmadık. Niye katılmadıklarını bilmiyorum. 90’lı yıllardan buyana yürüttüğüm siyaset ortada. Meral hanım kayyımdan beslendiğimi ve nemalandığımı bütün Diyarbakır’ın bildiğini iddia ediyor. İspat etmezsen şerefsizsin. Madem iftira atıyorsun bu iftiranı ispat etmezsen şerefsizsin. Bana ‘sığ’ diyor, bende kalkıp ona ‘çukur’ mu diyeyim” şeklinde konuştu. Ne olmuştu? DEM Partili vekilleri eleştiren AK Partili Galip Ensarioğlu, “DEM Partili vekilleri yolda görseniz tanımazsınız” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş Ensarioğlu için, “Kayyımların ihalesinden besleniyor” ifadesi kullandı. DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren de Ensarioğlu’nu sert sözlerle eleştirerek, ‘tırşikçi’ demişti.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, DEM Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş’ı sert sözlerle eleştirdi. Ensarioğlu, “Meral hanım ‘kayyımlardan beslendiğimi’ iddia etmiş. İspatlamazsa şerefsizdir” dedi.

Yerel seçimlere kısa süre kala partilerin çalışmaları devam ederken, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ile DEM Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş arasında başlayan ‘seviyesiz’ tartışma devam ediyor. Gazeteci Zübeyde Sarı’ya konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu DEM Partili Meral Danış Beştaş’ı sert sözlerle eleştirdi.

galip-001.jpg

‘Eleştiri hakkı sadece sizin mi?’

Eleştiriye açık olduğunu dile getiren Ensarioğlu, “DEM Partili vekiller çıkıp beni eleştirebilir, söylediklerime katılamayabilirler. Bu eleştiri hakkı sadece sizin mi? Akşama kadar hem burada hem Mecliste hakaret ediyorsunuz. Eleştirileri iftira ile yapıyorsunuz. Aslı astarı olmayan konularda iftara atacaksınız ama siz eleştirilmeyeceksiniz? Sizin demokratlığınız zaten bu kadar. Eleştirmiyorlar seviyeleri düşük olduğu için hakaret ediyorlar. Benim hepsine bir cevabım var beklesinler. Daha cevabımı vermedim, çünkü bana hakaret ettiler. Meral’den diğerlerine kadar hepsine çok ağır cevaplarım olacak. Hakaretse hakaret, hakaretin kralını yapmasını bilirim. Ben onların kralına eyvallah etmedim, onlara mı eyvallah edeceğim” dedi.

‘Sizi ifşa etmesini bilirim’

Seviyenin düşmemesi gerektiğini belirten Galip Ensarioğlu, “Biz Meral hanım ve diğer vekillerle bir araya geliyorduk, sohbet ediyorduk. Meral hanımla yüzlerce konferansa katılarak bir araya gelmişiz, dostça sohbet etmişliğimiz var, hakaretleri yakışmadı hepsini misliyle iade ediyorum. Ayıplarını ortaya koyduğum zaman zorlarına gidiyor. Daha çok zorlarına gidecek. Sizin yaptığınız tüm ayıpları ortaya dökmesini de bilirim, sizi de ifşa etmesini bilirim. Eleştiriyorsan eleştir, bu konferansta Kürt meselesinin çözümünü konuşacaktık, fikirlerimiz söyleyecektik, belki katkı koyacaktık. Biz bu tür konferanslarda hiç polemik yapmadık. Niye katılmadıklarını bilmiyorum. 90’lı yıllardan buyana yürüttüğüm siyaset ortada. Meral hanım kayyımdan beslendiğimi ve nemalandığımı bütün Diyarbakır’ın bildiğini iddia ediyor. İspat etmezsen şerefsizsin. Madem iftira atıyorsun bu iftiranı ispat etmezsen şerefsizsin. Bana ‘sığ’ diyor, bende kalkıp ona ‘çukur’ mu diyeyim” şeklinde konuştu.

vekiller.jpg

Ne olmuştu?

DEM Partili vekilleri eleştiren AK Partili Galip Ensarioğlu, “DEM Partili vekilleri yolda görseniz tanımazsınız” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş Ensarioğlu için, “Kayyımların ihalesinden besleniyor” ifadesi kullandı.

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren de Ensarioğlu’nu sert sözlerle eleştirerek, ‘tırşikçi’ demişti.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.