Amedspor Başkanı Elaldı: Sarıyer maçında yaşananlar faşizmdir

Spor 05.09.2023 - 10:00, Güncelleme: 05.09.2023 - 10:00 1305+ kez okundu.
 

Amedspor Başkanı Elaldı: Sarıyer maçında yaşananlar faşizmdir

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, İstanbul’da Sarıyer maçı sonrası taraftarlarına yapılan saldırıya sert tepki gösterdi ve hükümete çağrı yaptı.
Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, İstanbul’da Sarıyer maçı sonrası taraftarlarına yapılan saldırıya sert tepki gösterdi ve hükümete çağrı yaptı. TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele veren Diyarbakır’ın futboldaki güçlü temsilcisi Amedspor, hafta sonu Sarıyersporla deplasmanda karşı karşıya geldi. 1-1 sonuçlanan zorlu deplasman maçından 1 puanla kente dönen kafile, hafta sonu Düzcespor için çalışmalara başladı. Maç sonrası taraftarlarına yapılan saldırıya tepki gösteren Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, gazetemiz aracılığıyla devletin ilgili kurumlarına çağrı yaptı. Elaldı, “Maç sırasında ırkçı sloganlar atmak, sonrasında engelsiz bir taraftar ailemize saldırmak tam bir faşizmdir. Bunu yapanlar hastalıklı kişilerdir. Devlet yetkilileri, TFF ve camia büyükleri olayların önüne geçebilir. Irkçı sloganlara büyük cezalar verilmediği için bu tür olaylar yaşanıyor. Beklentimiz caydırıcı cezaların verilmesidir. Biz, saldırıya uğrayan ailemizi Diyarbakır’a getireceğiz ve Düzcespor maçını birlikte izleyeceğiz” dedi.
Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, İstanbul’da Sarıyer maçı sonrası taraftarlarına yapılan saldırıya sert tepki gösterdi ve hükümete çağrı yaptı.

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, İstanbul’da Sarıyer maçı sonrası taraftarlarına yapılan saldırıya sert tepki gösterdi ve hükümete çağrı yaptı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele veren Diyarbakır’ın futboldaki güçlü temsilcisi Amedspor, hafta sonu Sarıyersporla deplasmanda karşı karşıya geldi. 1-1 sonuçlanan zorlu deplasman maçından 1 puanla kente dönen kafile, hafta sonu Düzcespor için çalışmalara başladı. Maç sonrası taraftarlarına yapılan saldırıya tepki gösteren Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, gazetemiz aracılığıyla devletin ilgili kurumlarına çağrı yaptı. Elaldı, “Maç sırasında ırkçı sloganlar atmak, sonrasında engelsiz bir taraftar ailemize saldırmak tam bir faşizmdir. Bunu yapanlar hastalıklı kişilerdir. Devlet yetkilileri, TFF ve camia büyükleri olayların önüne geçebilir. Irkçı sloganlara büyük cezalar verilmediği için bu tür olaylar yaşanıyor. Beklentimiz caydırıcı cezaların verilmesidir. Biz, saldırıya uğrayan ailemizi Diyarbakır’a getireceğiz ve Düzcespor maçını birlikte izleyeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.