Amedspor’a saldırı Meclis’e taşındı

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 05.09.2023 - 15:48, Güncelleme: 05.09.2023 - 15:48 2070+ kez okundu.
 

Amedspor’a saldırı Meclis’e taşındı

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Amedspor ve taraftarlarına yönelik yapılan ırkçı saldırılar ve ayrımcı uygulamalara ilişkin Meclis’e soru önergesi verdi.
Geçen hafta Amedsporlu bir ailenin Sarıyer taraftarlarının saldırısına uğradığını ve linç edilmek istendiği belirten Eren, yapılan bu ırkçı saldırılara karşı neden gereken önlemlerin alınmadığını sordu? TBMM’ye verilen soru önergesinde şunlara yer verildi: “Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 1- Amedspor ve onu destekleyen Kürtlere yönelik her deplasmanda gerçekleştirilen ırkçı saldırılara karşı neden gereken önlemler hiçbir zaman alınmamaktadır? 2- Neden 7 yıldır düzenli bir biçimde Amedspora deplasman yasağı verilmektedir? 3- Türkiye’de son 10 yılda hangi takımlara kaç maç deplasman yasağı verilmiştir? 4- Türkiye’de Amedspor’dan daha fazla deplasman yasağı verilen bir takım var mıdır? 5- Amedspor oyuncuları ve taraftarlarına yönelik ırkçı saldırı gerçekleştirilen kaç kişi hakkında bugüne kadar soruşturma açılmıştır? Bu açılan soruşturmalar neticesinde bugüne kadar kaç kişi ceza almıştır? 6- Geçtiğimiz hafta sonu Sarıyer’de oynanan maç öncesinde Amedspor taraftarı olan bir aileye yönelik gerçekleştirilen linç girişimi nedeniyle açılmış herhangi bir soruşturma var mıdır? Yoksa soruşturmanın açılmama gerekçesi nedir? 7- Sarıyer’de oynanan maç öncesinde Amedspor taraftarı olan bir aileye yönelik gerçekleştirilen linç girişimi nedeniyle kaç kişi gözaltına alınmıştır? (HABER MERKEZİ)
Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Amedspor ve taraftarlarına yönelik yapılan ırkçı saldırılar ve ayrımcı uygulamalara ilişkin Meclis’e soru önergesi verdi.

Geçen hafta Amedsporlu bir ailenin Sarıyer taraftarlarının saldırısına uğradığını ve linç edilmek istendiği belirten Eren, yapılan bu ırkçı saldırılara karşı neden gereken önlemlerin alınmadığını sordu?

TBMM’ye verilen soru önergesinde şunlara yer verildi:

“Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

1- Amedspor ve onu destekleyen Kürtlere yönelik her deplasmanda gerçekleştirilen ırkçı saldırılara karşı neden gereken önlemler hiçbir zaman alınmamaktadır?

2- Neden 7 yıldır düzenli bir biçimde Amedspora deplasman yasağı verilmektedir?

3- Türkiye’de son 10 yılda hangi takımlara kaç maç deplasman yasağı verilmiştir?

4- Türkiye’de Amedspor’dan daha fazla deplasman yasağı verilen bir takım var mıdır?

5- Amedspor oyuncuları ve taraftarlarına yönelik ırkçı saldırı gerçekleştirilen kaç kişi hakkında bugüne kadar soruşturma açılmıştır? Bu açılan soruşturmalar neticesinde bugüne kadar kaç kişi ceza almıştır?

6- Geçtiğimiz hafta sonu Sarıyer’de oynanan maç öncesinde Amedspor taraftarı olan bir aileye yönelik gerçekleştirilen linç girişimi nedeniyle açılmış herhangi bir soruşturma var mıdır? Yoksa soruşturmanın açılmama gerekçesi nedir?

7- Sarıyer’de oynanan maç öncesinde Amedspor taraftarı olan bir aileye yönelik gerçekleştirilen linç girişimi nedeniyle kaç kişi gözaltına alınmıştır? (HABER MERKEZİ)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.