Bakan açıkladı: Diyarbakır’a hızlı tren geliyor

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 05.03.2024 - 13:24, Güncelleme: 05.03.2024 - 13:24 1544+ kez okundu.
 

Bakan açıkladı: Diyarbakır’a hızlı tren geliyor

Son dakika: Diyarbakır-Bismil-Batman yolu açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, hızlı tren için etüt çalışmasının sürdüğünü söyledi.
Haber: Ergün YILMAZ Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir dizi program için Diyarbakır’a geldi. Bakan Uraloğlu’nu havalimanında Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ile AK Partili milletvekilleri karşıladı. Valilik ziyaretinin ardından Bakan Uraloğlu Diyarbakır-Bismil-Batman yolu açılış programına katıldı. Bakan Uraloğlu'nu Diyarbakır Valisi ve AK Partili vekiller karşıladı Diyarbakır’a hızlı tren ne zaman gelecek? Açılış öncesi önemli mesajlar veren Bakan Uraloğlu, hızlı trenin Diyarbakır’a gelmesi için etüt çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Hızlı tren etüt çalışmaları devam ediyor. Gaziantep’ten itibaren Şanlıurfa ve Diyarbakır’ı düşünüyoruz. 1200 kilometrelik demir yolu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Irak tarafından bu yıl başlayabilirsek bir ilki gerçekleştirmiş olacağız” dedi. 5 yılda 5 milyon yolcu taşındı Diyarbakır Havalimanında 5 yılda 5 milyon yolcunun taşındığını belirten Uraloğlu, “Diyarbakır 22 yılda çok değişti ve gelişti. Bölgenin parlayan yıldızı oldu. Yapılan her yol yatırım çekiyor. Ekonomisini geliştiriyor. Diyarbakır’ın gelişimi ve kalkınmasında gerekli gayreti ve desteği göstereceğiz” ifadelerini kullandı. Diyarray’ı destekliyoruz 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde bütün belediyelere talip olduklarını kaydeden Uraloğlu, “Diyarbakır Büyükşehir ve İlçe belediyelerini kazanarak planladığımız tüm projeleri hayata geçireceğiz. Büyükşehir adayımız Mehmet Halis Bilden ile gerekli istişarelerde bulunduk, Diyarbakır’a diyarray geliyor, bizde başkanı sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi. Haber Merkezi
Son dakika: Diyarbakır-Bismil-Batman yolu açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, hızlı tren için etüt çalışmasının sürdüğünü söyledi.

Haber: Ergün YILMAZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir dizi program için Diyarbakır’a geldi. Bakan Uraloğlu’nu havalimanında Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ile AK Partili milletvekilleri karşıladı. Valilik ziyaretinin ardından Bakan Uraloğlu Diyarbakır-Bismil-Batman yolu açılış programına katıldı.

Bakan Uraloğlu'nu Diyarbakır Valisi ve AK Partili vekiller karşıladı

bakan-diyarbakir.jpg

Diyarbakır’a hızlı tren ne zaman gelecek?

Açılış öncesi önemli mesajlar veren Bakan Uraloğlu, hızlı trenin Diyarbakır’a gelmesi için etüt çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Hızlı tren etüt çalışmaları devam ediyor. Gaziantep’ten itibaren Şanlıurfa ve Diyarbakır’ı düşünüyoruz. 1200 kilometrelik demir yolu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Irak tarafından bu yıl başlayabilirsek bir ilki gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

5 yılda 5 milyon yolcu taşındı

Diyarbakır Havalimanında 5 yılda 5 milyon yolcunun taşındığını belirten Uraloğlu, “Diyarbakır 22 yılda çok değişti ve gelişti. Bölgenin parlayan yıldızı oldu. Yapılan her yol yatırım çekiyor. Ekonomisini geliştiriyor. Diyarbakır’ın gelişimi ve kalkınmasında gerekli gayreti ve desteği göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Diyarray’ı destekliyoruz

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde bütün belediyelere talip olduklarını kaydeden Uraloğlu, “Diyarbakır Büyükşehir ve İlçe belediyelerini kazanarak planladığımız tüm projeleri hayata geçireceğiz. Büyükşehir adayımız Mehmet Halis Bilden ile gerekli istişarelerde bulunduk, Diyarbakır’a diyarray geliyor, bizde başkanı sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi. Haber Merkezi

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.