Barışa suikast girişimi! İşte yanıt bekleyen sorular
Barışa suikast girişimi! İşte yanıt bekleyen sorular
DEM Parti’nin gündeme bomba gibi düşen açıklaması, Sırrı Süreyya Önder’in, vefatından 13 gün önce öldürülmek istendiğini ortaya koydu.
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in arabasına, vefatından 13 gün önce düzenek yerleştirildiği ortaya çıktı. Yeni sürecin mimarlarından biri olan Önder’le ilgili olay, suikast iddialarını güçlendirdi.
DEM PARTİ’NİN AÇIKLAMASI
Güneydoğu Ekspres Gazetesinde Fuat Bulut'un geçtiği haberde 2 Nisan’da yaşanan olayla ilgili açıklama yapan DEM Parti, konunun resmi mercilere iletilmesine rağmen kendilerine dönüşün yapılmadığına dikkat çekti. Açıklamada, şöyle denildi:
2 Nisan’da, otopark görevlisi Sırrı Süreyya Önder’in aracını kullanırken lastiklerden gelen sesten şüphelenmiş ve aracı servise götürmüştür. Yapılan incelemede, aracın sol arka lastiğini patlatabilecek, demirden yapılmış keskin bir düzeneğin yerleştirildiği tespit edilmiştir.
Önder bu olayı parti kurullarına taşımış ve gerekli inceleme ve değerlendirmeler yapılmıştır. Olay ve ilgili kanıtlar resmi mercilere iletilmiştir. Hem partimiz hem de Sayın Önder konunun yakın takipçisi olmuştur. İncelemenin hassasiyeti nedeniyle konu kamuoyuna yansıtılmamıştır. Yürütülen araştırma ve incelemeye ilişkin tarafımıza henüz net bir sonuç iletilmemiştir” denildi.
YANIT BEKLEYEN SORULAR?
Siyasetin ana gündemi olan Önder’e yönelik suikast girişimi, beraberinde yanıtlanması gereken soruları da getirdi. İşte o sorular:
*Düzeneği kim veya kimler yerleştirdi?
*Olay neden kamuoyuna açıklanmadı?
*Soruşturma ile ilgili hangi bulgulara ulaşıldı?
*İlgili kurum, DEM Parti’ye neden bilgi vermedi?
Ankara HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.