Başıboş inek sahiplerine idari yaptırımlar uygulanacak

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 04.08.2023 - 12:59, Güncelleme: 04.08.2023 - 13:04 2025+ kez okundu.
 

Başıboş inek sahiplerine idari yaptırımlar uygulanacak

Silvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Belediye Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe merkezinde büyük bir sorun haline gelen başıboş inekleri toplamaya başladı. Tarım ve Orman Müdürü Murat Bal, Başıboş inek sahiplerine idari yaptırımlar uygulanacak.
Haber: Azad Berdan YILMAZ/SİLVAN Silvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Belediye Zabıta müdürlüğüne bağlı ekipler ilçemiz merkezinde büyük bir sorun haline gelen başıboş inekleri yaptırım uygulamaya başladı. PARA CEZASI UYGULANACAK Yapılan duyurulara rağmen, başıboş gezmeye ve çevreye zarar vermeye devam eden ineklerin idari yaptırım uyarısında bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, yapılan denetimlerde 5996 sayılı kanunun 36. Maddesi gereği, Hayvan refahı ve İnsan sağlığını riske atılması yönünden Mahalle Muhtarları bilgilendirildi. Uyarılara rağmen gerekli hassasiyet gösterilmeyen başıboş inek sahiplerine para cezası uygulayacak. Mahalle ve Caddelerde bulunan başıboş inekler ekipler tarafından toplanıp hayvan pazarına götürülerek, inek sahiplerine Zabıta Yönetmeliği ve Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince cezai işlem uygulanacak. Hayvan sahipleri hayvanlarına tüm uyarılarımıza rağmen sahip çıkmazlarsa yaptırımlar katlanarak artırılacağı belirtildi.
Silvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Belediye Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe merkezinde büyük bir sorun haline gelen başıboş inekleri toplamaya başladı. Tarım ve Orman Müdürü Murat Bal, Başıboş inek sahiplerine idari yaptırımlar uygulanacak.

Haber: Azad Berdan YILMAZ/SİLVAN

Silvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Belediye Zabıta müdürlüğüne bağlı ekipler ilçemiz merkezinde büyük bir sorun haline gelen başıboş inekleri yaptırım uygulamaya başladı.

PARA CEZASI UYGULANACAK

Yapılan duyurulara rağmen, başıboş gezmeye ve çevreye zarar vermeye devam eden ineklerin idari yaptırım uyarısında bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, yapılan denetimlerde 5996 sayılı kanunun 36. Maddesi gereği, Hayvan refahı ve İnsan sağlığını riske atılması yönünden Mahalle Muhtarları bilgilendirildi. Uyarılara rağmen gerekli hassasiyet gösterilmeyen başıboş inek sahiplerine para cezası uygulayacak. Mahalle ve Caddelerde bulunan başıboş inekler ekipler tarafından toplanıp hayvan pazarına götürülerek, inek sahiplerine Zabıta Yönetmeliği ve Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince cezai işlem uygulanacak. Hayvan sahipleri hayvanlarına tüm uyarılarımıza rağmen sahip çıkmazlarsa yaptırımlar katlanarak artırılacağı belirtildi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.