Bayram bereketiyle geldi

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 08.04.2024 - 12:55, Güncelleme: 08.04.2024 - 12:55 2070+ kez okundu.
 

Bayram bereketiyle geldi

Tatilin başlamasıyla birlikte Silvan’da Ramazan Bayramı coşkusu sardı. Binlerce vatandaş ve memur memleketlerine veya tatil beldelerine gitmek için yollara düşerken çarşıda pazarda bayram hazırlıklarının tatlı telaşı var.
Haber: M.Romedi YILMAZ Ramazan Bayramına 2 gün kala Silvan İlçesi gazi Caddesinde kurulan Pazar tezgahlarından yoğun bir hareketli yaşanmaya başladı. Türkiye çarşamba günü Ramazan Bayramı'na kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyor. Çarşıda pazarda esnafta bayramın bereketiyle birlikte geldiğini hissetmek mümkün. Silvan Gazi Caddesi'nde dün alışveriş yapanlar nedeniyle iğne atsan yere düşmeyecek bir atmosfer vardı. Banka ATM’lerin önünde ise uzun kuyruklar vardı. Bayram Alışverişi Esnafın Yüzünü Güldürdü Silvan İlçesi'nde, Ramazan Bayramı arifesinde piyasada yaşanan canlılık esnafın yüzünü güldürürken, vatandaşlar fiyatları çok yüksek olduğunu dile getirdi. Ramazan Bayramı'na iki gün kala Silvan'da dar gelirli aileler, bayram alışverişlerini yapmak için Gazi Caddesin kurulan halk pazarlarına akın etti. İlçenin tek pazarı olan bayram pazarı, bayram öncesi en yoğun günlerini yaşıyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle mağazalara yaklaşamayan dar gelirli vatandaşların birçoğu, bayram pazarında kurulan işporta tezgahlarını tercih ediyor. DAR GELİRLİ AİLELERİN TERCİHİ Ramazan Bayramı nedeniyle piyasada meydana gelen hareketlenme, esnafı memnun etti. Şeker, giyim ve hediyelik eşyada büyük bir rekabetin yaşandığı piyasada, bayram alış verişi dolayısıyla esnafın yüzü güldü. Takım elbise, gömlek, ayakkabı ve bayram şekerinden oluşan bayramlıkların yarı fiyatına satıldığı mağaza ve dükkanlar, dar gelirli ailelerin bir numaralı tercihi haline geldi. Dar gelirli vatandaşların alış veriş için pazarı seçtiğini söyleyen 30 yıllık esnaf Mehmet Can, "Vatandaşlar, buradaki fiyatları indirimli gördüğü için her yıl olduğu gibi yine buraya geliyor. Her geçen gün zorlaşan hayat şartları, dar gelirli halkı buralardan alış veriş yapmaya yöneltiyor. Tek dileğimiz, vatandaşlarımıza iyi ve hesaplı mal satmaktır. Bu durum, piyasaya canlılık kazandırmaktadır" dedi. Bayram alışverişi yapan vatandaşlar ise satılan malların fiyatlarını uygun bulduklarını ifade etti.  
Tatilin başlamasıyla birlikte Silvan’da Ramazan Bayramı coşkusu sardı. Binlerce vatandaş ve memur memleketlerine veya tatil beldelerine gitmek için yollara düşerken çarşıda pazarda bayram hazırlıklarının tatlı telaşı var.

Haber: M.Romedi YILMAZ

Ramazan Bayramına 2 gün kala Silvan İlçesi gazi Caddesinde kurulan Pazar tezgahlarından yoğun bir hareketli yaşanmaya başladı.

Türkiye çarşamba günü Ramazan Bayramı'na kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyor. Çarşıda pazarda esnafta bayramın bereketiyle birlikte geldiğini hissetmek mümkün. Silvan Gazi Caddesi'nde dün alışveriş yapanlar nedeniyle iğne atsan yere düşmeyecek bir atmosfer vardı. Banka ATM’lerin önünde ise uzun kuyruklar vardı.

Bayram Alışverişi Esnafın Yüzünü Güldürdü

Silvan İlçesi'nde, Ramazan Bayramı arifesinde piyasada yaşanan canlılık esnafın yüzünü güldürürken, vatandaşlar fiyatları çok yüksek olduğunu dile getirdi.

Ramazan Bayramı'na iki gün kala Silvan'da dar gelirli aileler, bayram alışverişlerini yapmak için Gazi Caddesin kurulan halk pazarlarına akın etti. İlçenin tek pazarı olan bayram pazarı, bayram öncesi en yoğun günlerini yaşıyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle mağazalara yaklaşamayan dar gelirli vatandaşların birçoğu, bayram pazarında kurulan işporta tezgahlarını tercih ediyor.

DAR GELİRLİ AİLELERİN TERCİHİ

Ramazan Bayramı nedeniyle piyasada meydana gelen hareketlenme, esnafı memnun etti. Şeker, giyim ve hediyelik eşyada büyük bir rekabetin yaşandığı piyasada, bayram alış verişi dolayısıyla esnafın yüzü güldü. Takım elbise, gömlek, ayakkabı ve bayram şekerinden oluşan bayramlıkların yarı fiyatına satıldığı mağaza ve dükkanlar, dar gelirli ailelerin bir numaralı tercihi haline geldi. Dar gelirli vatandaşların alış veriş için pazarı seçtiğini söyleyen 30 yıllık esnaf Mehmet Can, "Vatandaşlar, buradaki fiyatları indirimli gördüğü için her yıl olduğu gibi yine buraya geliyor. Her geçen gün zorlaşan hayat şartları, dar gelirli halkı buralardan alış veriş yapmaya yöneltiyor. Tek dileğimiz, vatandaşlarımıza iyi ve hesaplı mal satmaktır. Bu durum, piyasaya canlılık kazandırmaktadır" dedi.

Bayram alışverişi yapan vatandaşlar ise satılan malların fiyatlarını uygun bulduklarını ifade etti.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.