Beş ilde görüşme yapıldı: Deprem yoksulları vurdu

Bilim (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 12.10.2023 - 10:43, Güncelleme: 12.10.2023 - 10:43 1024+ kez okundu.
 

Beş ilde görüşme yapıldı: Deprem yoksulları vurdu

Rawest Araştırma Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre, deprem hayat kalitesini düşürdü. Geliri 5 bin liranın altında olan depremzedelerin yüzde 62’si hayatlarından memnun değil.
Rawest Araştırma Merkezi, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’nın Yeşilyurt, Battalgazi, Doğanşehir, Adıyaman merkez ve Gölbaşı, Kahramanmaraş’ın Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Elbistan, Hatay’ın Antakya, Defne ve Samandağı ve Gaziantep’in Nurdağı ve Islahiye ilçelerinde “Depremin Ardından Değişen Durum, Kanaatler ve Beklentiler” anketi yaptı. Ankette 2 bin depremzede ile yüz yüze görüşüldü. Rojesir Girasun Kadınlar daha çok etkilendi Deprem sonrasında hayatından hiç memnun olmayanların oranı erkeklere kıyasla kadınlarda daha yüksek çıktı. Ankete katılan kadınların 44,2’si, erkeklerin ise yüzde 33,7’si “hayatından hiç memnun” olmadığını beyan etti. Gelir düzeyi ile bağlantılı Hayatından hiç memnun olmayan depremzedelerin yüzde 38’sinin geliri 20 bin lira ve üstü iken, geliri 5 bin liradan az olanlarda bu oran yüzde 62,3’e çıktı. Hasar oranı da “mutsuzluğu” tetikledi. Ankete göre, hayatından memnun olmayanların yüzde evi depremde ağır hasar alanlardan oluştu. (Haber Merkezi)
Rawest Araştırma Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre, deprem hayat kalitesini düşürdü. Geliri 5 bin liranın altında olan depremzedelerin yüzde 62’si hayatlarından memnun değil.

Rawest Araştırma Merkezi, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’nın Yeşilyurt, Battalgazi, Doğanşehir, Adıyaman merkez ve Gölbaşı, Kahramanmaraş’ın Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Elbistan, Hatay’ın Antakya, Defne ve Samandağı ve Gaziantep’in Nurdağı ve Islahiye ilçelerinde “Depremin Ardından Değişen Durum, Kanaatler ve Beklentiler” anketi yaptı. Ankette 2 bin depremzede ile yüz yüze görüşüldü.

Rojesir Girasun

rojesir-girasun1.jpg

Kadınlar daha çok etkilendi

Deprem sonrasında hayatından hiç memnun olmayanların oranı erkeklere kıyasla kadınlarda daha yüksek çıktı. Ankete katılan kadınların 44,2’si, erkeklerin ise yüzde 33,7’si “hayatından hiç memnun” olmadığını beyan etti.

Gelir düzeyi ile bağlantılı

Hayatından hiç memnun olmayan depremzedelerin yüzde 38’sinin geliri 20 bin lira ve üstü iken, geliri 5 bin liradan az olanlarda bu oran yüzde 62,3’e çıktı. Hasar oranı da “mutsuzluğu” tetikledi. Ankete göre, hayatından memnun olmayanların yüzde evi depremde ağır hasar alanlardan oluştu. (Haber Merkezi)

Malatya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.