Bugün 1 Mayıs: 2024’ün ilk 4 ayında 425 işçi hayatını kaybetti

Gündem (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 01.05.2024 - 10:39, Güncelleme: 01.05.2024 - 10:39 1139 kez okundu.
 

Bugün 1 Mayıs: 2024’ün ilk 4 ayında 425 işçi hayatını kaybetti

İşçilerin milli gelirden aldığı payın 22 yıldır gerilediğini belirten DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, "2024 yılının ilk 4 ayında 425 işçi, kazalarda değil işçi cinayetlerinde hayatını kaybetti. Terör mü arıyorsunuz; buyurun size sosyal terör" dedi.
Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, işçilerin milli gelirden aldığı payın 22 yıldır gerilediğini belirterek, "2024 yılının ilk 4 ayında 425 işçi, kazalarda değil işçi cinayetlerinde hayatını kaybetti. Terör mü arıyorsunuz; buyurun size sosyal terör" dedi. DEM Parti Grubu'nun, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde TBMM Genel Kurulu'nda vermiş olduğu 'Emekçilerin yaşadığı sorunların araştırılması' başlıklı grup önerisi reddedildi. "Asgari ücret, sefalet ücreti" Önergenin gerekçesini açıklayan DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek şunları söyledi: "Taksim meydanının herkese açık olması ama işçi sınıfının bayramı olarak kendi taleplerini orada dile getirmesine kapalı olmasını anlamış değiliz. İçişleri Bakanı'nın dünkü açıklamasını da hiç ama hiç anlamış değiliz. 'Terör örgütleri herkesi Taksim'e çağırıyor' diyerek meydanı terör örgütleri ile ilişkilendirmesini kınıyoruz. İçişleri Bakanı eğer Taksim'de terör örgütü arıyorsa 1977'de 38 işçiyi katleden, kana bulayan teröristleri önce bulmalıdır. O zaman biz kendisini alkışlayacağız. 22 yıllık AKP iktidarında sistemli olarak işsizler ordusu büyüdü. Öyle bir noktaya geldi ki işsizler ordusu çalışan üzerinde tam bir baskı aracına dönüştürüldü. İşveren diyor ki işçiye; 'bu koşullarda çalışmazsan senin yerine çalışacak olan zaten var' diyor. Diğer önemli bir sorun asgari ücret meselesi artık sefalet ücreti bile denilemeyecek düzeye geriledi.” "Alın size sosyal terör" İşçilerin milli gelirden aldığı pay 22 yıllık AK Parti iktidarında düzenli olarak gerilediğini ifade eden Çiftyürek, “Bugün toplam milli gelir içerisinde işçinin payı 26'ya geriledi. Sermayenin payı ise 52'den 54'e çıkartıldı. Kimden yana iktidar? 2024 yılının ilk 4 ayında maalesef 425 işçi, kazalarda değil işçi cinayetlerinde hayatını kaybetti. Terör mü arıyorsunuz; buyrun size sosyal terör." Haber Merkezi
İşçilerin milli gelirden aldığı payın 22 yıldır gerilediğini belirten DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, "2024 yılının ilk 4 ayında 425 işçi, kazalarda değil işçi cinayetlerinde hayatını kaybetti. Terör mü arıyorsunuz; buyurun size sosyal terör" dedi.

Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, işçilerin milli gelirden aldığı payın 22 yıldır gerilediğini belirterek, "2024 yılının ilk 4 ayında 425 işçi, kazalarda değil işçi cinayetlerinde hayatını kaybetti. Terör mü arıyorsunuz; buyurun size sosyal terör" dedi.

DEM Parti Grubu'nun, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde TBMM Genel Kurulu'nda vermiş olduğu 'Emekçilerin yaşadığı sorunların araştırılması' başlıklı grup önerisi reddedildi.

sinanciftyurek.jpg

"Asgari ücret, sefalet ücreti"

Önergenin gerekçesini açıklayan DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek şunları söyledi:

"Taksim meydanının herkese açık olması ama işçi sınıfının bayramı olarak kendi taleplerini orada dile getirmesine kapalı olmasını anlamış değiliz. İçişleri Bakanı'nın dünkü açıklamasını da hiç ama hiç anlamış değiliz. 'Terör örgütleri herkesi Taksim'e çağırıyor' diyerek meydanı terör örgütleri ile ilişkilendirmesini kınıyoruz. İçişleri Bakanı eğer Taksim'de terör örgütü arıyorsa 1977'de 38 işçiyi katleden, kana bulayan teröristleri önce bulmalıdır. O zaman biz kendisini alkışlayacağız. 22 yıllık AKP iktidarında sistemli olarak işsizler ordusu büyüdü. Öyle bir noktaya geldi ki işsizler ordusu çalışan üzerinde tam bir baskı aracına dönüştürüldü. İşveren diyor ki işçiye; 'bu koşullarda çalışmazsan senin yerine çalışacak olan zaten var' diyor. Diğer önemli bir sorun asgari ücret meselesi artık sefalet ücreti bile denilemeyecek düzeye geriledi.”

"Alın size sosyal terör"

İşçilerin milli gelirden aldığı pay 22 yıllık AK Parti iktidarında düzenli olarak gerilediğini ifade eden Çiftyürek, “Bugün toplam milli gelir içerisinde işçinin payı 26'ya geriledi. Sermayenin payı ise 52'den 54'e çıkartıldı. Kimden yana iktidar? 2024 yılının ilk 4 ayında maalesef 425 işçi, kazalarda değil işçi cinayetlerinde hayatını kaybetti. Terör mü arıyorsunuz; buyrun size sosyal terör." Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.