Cami Mahallesi muhtar adayı Aranacak: “Gelişim için değişim şart”

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 21.03.2024 - 14:51, Güncelleme: 21.03.2024 - 14:56 2116+ kez okundu.
 

Cami Mahallesi muhtar adayı Aranacak: “Gelişim için değişim şart”

Silvan Cami Mahallesi’nin 5 muhtar adayından birisi olan ve adaylığını açıkladığı günden bu yana çalışmalarını sahada birebir sürdüren Mehmet Aranacak, doğup büyüdüğü mahallesine hizmet etmek için bu yarışın içine girdiğini açıkladı.
Haber: Azad Berdan YILMAZ Mehmet Aranacak kendini şöyle anlattı: “30 Eylül 1979 Yılı Silvan Cami Mahallesi doğumluyum. Silvan Kazımkarabekir İlkokulu, Silvan Ortaokulu ve Silvan Lisesi mezunu olarak öğrenim hayatımı tamamladıktan sonra Silvan’da değişik meslek guruplarında esnaflık yaptım. Halen Silvan’da esnaflıkla uğraşmaktayım” “Neden muhtar adayı oldunuz?” sorusuna Mehmet Aranacak, şu cevabı verdi: “İnsanlar doğup büyüdüğü mahalle, köy, ilçe dolaysıyla il için yaşadığı sürece karşılaştığı mutlu ve mutsuz ortamların değerlendirmesini yaparak ben buraya neler katabilirim düşüncesi ile Cami Mahallesi Muhtar adayı olmaya karar verdim.” CamiiMahallesi Muhtar Adayı Mehmet ARANACAK Mehmet Aranacak şöyle devam etti: “Çocuklar ve Gençler için sosyal alanlar ve sosyal faaliyetlerİ alanında çalışma yapacağım. Belediye ve Kaymakamlık koordineli çalışmalar yürüterek Mahallemizin gençlerine bir halı saha oluşturmak, ihtiyaç sahiplerinin tespiti ve gerekli paylaşımın yapılması, Cami Mahallesinin her cadde ve sokağında şehir çalışmalarını planlamak, Mahalledeki, öğrencilerimiz için Etüt Merkezlerini oluşturmak, Bu etüt merkezlerine ücretsiz kitap kaynaklarını temin etmek, Üniversite okuyan gençlerimiz için Burs imkânlarını oluşturmak, Kadınlarımız için sosyal alanlar oluşturmak, Belediye ve Çatom Merkezlerinde kadınlara istihdam alanlarını oluşturmak. Talip olduğum görevde günlük olarak bozuk yolların elden geçirilmesi, günlük spor yapılabilecek alanların mahallemize kazandırılması gibi başlıkları sıralamak mümkün. Surların etrafını açıp turizme katkı sunulması ilgili kurumlarla diyalog gerçekleştirip, projelerin sunulmasında öncülük yapmak. Eski ve yıkılan evlerin temizlenmesi, Mahallenin her sokağını güvenli hale getirmek. Yine belediyemiz koordinesinde her sokağa ve Caddeye konteyner yerleştirmek. Kaldırım çalışmalarına özen göstermek. Evde bakım ve ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaşmak. Yardıma muhtaç ve yetim çocuklarımızın mağduriyet yaşamaması için çalışmalar yapmak. Anlayacağınız gibi evet dediğimiz ne varsa yapacağız. Sözümüzün arkasında olacağız. Hiçbir vatandaşımıza hizmette ayrımcılık yapmayacağız. Tüm halkımıza eşit mesafede olup, hizmetlerimizi adil bir şekilde yapacağız. Hizmet için değişim şart. Kutsal muhtarlık görevini içinden gelerek hakkı ile yapabilmek amacı ile hiçbir maddi hesabın içinde olmadan Cami Mahallesi muhtarlığına aday oldum. Doğruluk ve Dürüstlük Servetimiz Olsun düşüncesi ile ben ve ekibim göreve talibiz.” Dedi.    
Silvan Cami Mahallesi’nin 5 muhtar adayından birisi olan ve adaylığını açıkladığı günden bu yana çalışmalarını sahada birebir sürdüren Mehmet Aranacak, doğup büyüdüğü mahallesine hizmet etmek için bu yarışın içine girdiğini açıkladı.

Haber: Azad Berdan YILMAZ

Mehmet Aranacak kendini şöyle anlattı: “30 Eylül 1979 Yılı Silvan Cami Mahallesi doğumluyum. Silvan Kazımkarabekir İlkokulu, Silvan Ortaokulu ve Silvan Lisesi mezunu olarak öğrenim hayatımı tamamladıktan sonra Silvan’da değişik meslek guruplarında esnaflık yaptım. Halen Silvan’da esnaflıkla uğraşmaktayım”


“Neden muhtar adayı oldunuz?” sorusuna Mehmet Aranacak, şu cevabı verdi: “İnsanlar doğup büyüdüğü mahalle, köy, ilçe dolaysıyla il için yaşadığı sürece karşılaştığı mutlu ve mutsuz ortamların değerlendirmesini yaparak ben buraya neler katabilirim düşüncesi ile Cami Mahallesi Muhtar adayı olmaya karar verdim.”

CamiiMahallesi Muhtar Adayı Mehmet ARANACAK


Mehmet Aranacak şöyle devam etti: “Çocuklar ve Gençler için sosyal alanlar ve sosyal faaliyetlerİ alanında çalışma yapacağım. Belediye ve Kaymakamlık koordineli çalışmalar yürüterek Mahallemizin gençlerine bir halı saha oluşturmak, ihtiyaç sahiplerinin tespiti ve gerekli paylaşımın yapılması, Cami Mahallesinin her cadde ve sokağında şehir çalışmalarını planlamak, Mahalledeki, öğrencilerimiz için Etüt Merkezlerini oluşturmak, Bu etüt merkezlerine ücretsiz kitap kaynaklarını temin etmek, Üniversite okuyan gençlerimiz için Burs imkânlarını oluşturmak, Kadınlarımız için sosyal alanlar oluşturmak, Belediye ve Çatom Merkezlerinde kadınlara istihdam alanlarını oluşturmak. Talip olduğum görevde günlük olarak bozuk yolların elden geçirilmesi, günlük spor yapılabilecek alanların mahallemize kazandırılması gibi başlıkları sıralamak mümkün. Surların etrafını açıp turizme katkı sunulması ilgili kurumlarla diyalog gerçekleştirip, projelerin sunulmasında öncülük yapmak. Eski ve yıkılan evlerin temizlenmesi, Mahallenin her sokağını güvenli hale getirmek. Yine belediyemiz koordinesinde her sokağa ve Caddeye konteyner yerleştirmek. Kaldırım çalışmalarına özen göstermek. Evde bakım ve ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaşmak. Yardıma muhtaç ve yetim çocuklarımızın mağduriyet yaşamaması için çalışmalar yapmak. Anlayacağınız gibi evet dediğimiz ne varsa yapacağız. Sözümüzün arkasında olacağız. Hiçbir vatandaşımıza hizmette ayrımcılık yapmayacağız. Tüm halkımıza eşit mesafede olup, hizmetlerimizi adil bir şekilde yapacağız. Hizmet için değişim şart. Kutsal muhtarlık görevini içinden gelerek hakkı ile yapabilmek amacı ile hiçbir maddi hesabın içinde olmadan Cami Mahallesi muhtarlığına aday oldum. Doğruluk ve Dürüstlük Servetimiz Olsun düşüncesi ile ben ve ekibim göreve talibiz.” Dedi.

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.