Canlı hayvan borsası açıldı, fiyatlar düşüşe geçti!

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 28.04.2023 - 15:14, Güncelleme: 28.04.2023 - 15:14 1497+ kez okundu.
 

Canlı hayvan borsası açıldı, fiyatlar düşüşe geçti!

Şap olarak bilinen SAT-2 serotipi hastalığı nedeniyle 9 Mart’ta kapalı olan Diyarbakır canlı hayvan borsası Tarım ve Orman Bakanlığı’nın aldığı kararla bugün açıldı.
HABER: Ergün YILMAZ Diyarbakır Hayvan pazarlarının açılması piyasada yankı buldu. Hayvan fiyatları düşüşe geçti. Hayvanda çifti, 1000 liradan aşağıya düşüş yaşandığını söyleyen besiciler, bu şekilde devam ederse et fiyatlarında düşüş yaşanacağı belirtildi.   Şap hastalığı nedeniyle kapalı olan Diyarbakır hayvan pazarları açıldı, gözler et fiyatlarına çevrildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren canlı hayvan borsası Tarım ve Orman Bakanlığı’nın aldığı karar ile SAT-2 serotipi hastalığına karşı 9 Mart tarihinde geçici olarak kapatılmıştı. Tarım ve orman Bakanlığı, kararıyla bugün itibariyle açılan canlı hayvan borsasında küçükbaş hayvan çiftinde bin liraya kadar düşüş olduğu ve satışların tekrar başlamasıyla et fiyatlarında 5-6 liralık düşüş yaşanıyor. PAZAR AÇILDI FİYATLAR GERİLEDİ Borsada hayvan satan Ahmet Memiş, pazarın şap hastalığı söylentileri nedeniyle kapatıldığını ve ilaçlama yapıldıktan sonra açıldığını belirtti. Kapatıldıktan sonra et fiyatları yükseldiğini belirten Memiş, burada kilosu 220-260 liraya kadar çıktığını kaydetti. Besici Murat Yaşlı ise, şap hastalığından dolayı yaklaşık iki ay önce borsanın kapandığını anımsatarak, “Şap hastalığı varsa eğer, her sene var. Burada şimdiye kadar şap hastalığını görmedik. Bugünde yaklaşık iki ay sonra açıldı. Açılmasıyla birlikte piyasadaki et fiyatlarında düşüş olur. İlk açıldı, hayvanda çifti, 500 ile 1000 lira arasında bir düşüş yaşandı. Et fiyatında da kiloda 5-6 liralık düşüş yaşandı” dedi. “BİN LİRADAN AŞAĞI DÜŞTÜ” 22 yıldır bölgede besicilik yaptığını belirten Hamit Çelik, de, Ülke genliğinde Şap hastalığı söylentileri nedeniyle yaklaşık iki ay Hayvan borsası kapandı, şu ana kadar herhangi bir şap hastalığına rastlayamadıklarını ifade etti.  Çelik, “Bugün itibariyle piyasa açıldıktan itibaren sonra fiyatlarda bin liradan aşağı düştü. Bu şekilde devam etse et fiyatları da büyük oranda bir düşüş yaşanır, bu düşüş hayvan fiyatlarında da etkili olur” dedi.     
Şap olarak bilinen SAT-2 serotipi hastalığı nedeniyle 9 Mart’ta kapalı olan Diyarbakır canlı hayvan borsası Tarım ve Orman Bakanlığı’nın aldığı kararla bugün açıldı.

HABER: Ergün YILMAZ

Diyarbakır Hayvan pazarlarının açılması piyasada yankı buldu. Hayvan fiyatları düşüşe geçti. Hayvanda çifti, 1000 liradan aşağıya düşüş yaşandığını söyleyen besiciler, bu şekilde devam ederse et fiyatlarında düşüş yaşanacağı belirtildi.

 

Şap hastalığı nedeniyle kapalı olan Diyarbakır hayvan pazarları açıldı, gözler et fiyatlarına çevrildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren canlı hayvan borsası Tarım ve Orman Bakanlığı’nın aldığı karar ile SAT-2 serotipi hastalığına karşı 9 Mart tarihinde geçici olarak kapatılmıştı. Tarım ve orman Bakanlığı, kararıyla bugün itibariyle açılan canlı hayvan borsasında küçükbaş hayvan çiftinde bin liraya kadar düşüş olduğu ve satışların tekrar başlamasıyla et fiyatlarında 5-6 liralık düşüş yaşanıyor.

PAZAR AÇILDI FİYATLAR GERİLEDİ

Borsada hayvan satan Ahmet Memiş, pazarın şap hastalığı söylentileri nedeniyle kapatıldığını ve ilaçlama yapıldıktan sonra açıldığını belirtti. Kapatıldıktan sonra et fiyatları yükseldiğini belirten Memiş, burada kilosu 220-260 liraya kadar çıktığını kaydetti. Besici Murat Yaşlı ise, şap hastalığından dolayı yaklaşık iki ay önce borsanın kapandığını anımsatarak, “Şap hastalığı varsa eğer, her sene var. Burada şimdiye kadar şap hastalığını görmedik. Bugünde yaklaşık iki ay sonra açıldı. Açılmasıyla birlikte piyasadaki et fiyatlarında düşüş olur. İlk açıldı, hayvanda çifti, 500 ile 1000 lira arasında bir düşüş yaşandı. Et fiyatında da kiloda 5-6 liralık düşüş yaşandı” dedi.

“BİN LİRADAN AŞAĞI DÜŞTÜ”

22 yıldır bölgede besicilik yaptığını belirten Hamit Çelik, de, Ülke genliğinde Şap hastalığı söylentileri nedeniyle yaklaşık iki ay Hayvan borsası kapandı, şu ana kadar herhangi bir şap hastalığına rastlayamadıklarını ifade etti.  Çelik, “Bugün itibariyle piyasa açıldıktan itibaren sonra fiyatlarda bin liradan aşağı düştü. Bu şekilde devam etse et fiyatları da büyük oranda bir düşüş yaşanır, bu düşüş hayvan fiyatlarında da etkili olur” dedi.     

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.