Çocuk dilencilerin trafik ışıklarındaki ölüm oyunu

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 29.04.2024 - 12:59, Güncelleme: 29.04.2024 - 12:59 1135 kez okundu.
 

Çocuk dilencilerin trafik ışıklarındaki ölüm oyunu

Kırmızı ışıkta duran araçlardan para isteyen çocuklar ölüme meydan okuyor. Tehlikeli olmalarına rağmen trafiğin yoğun olduğu trafik ışıklarında dileniyor.
Haber: Muhammet Romedi YILMAZ Kırmızı ışıkta duran araçlardan para isteyen dilenci çocuklar ölüme meydan okuyor. Araçların yoğun bir şekilde geçişlerine aldırış etmeyen dilenci çocuklar, ailelerine para götürebilmek için trafik ışıklarında duran otomobiller arasında dileniyor. Diyarbakır Caddesi üzerinde Kent Meydanı kavşağı, Sanayii Sitesi Kavşağı, Hastane Kavşağı Alay Komutanlığı önü ışıkları ve Azizoğlu Caddesi kavşağı üzerinde grup halinde dilenen çocuklara kimi araç sürücüsü tepki gösterirken, kimileri de para veriyor. Silvan İlçesinde son günlerde  çocuk dilenci sayısındaki aşırı artış vatandaşı tedirgin ediyor. Hemen hemen bütün şehir içi ve şehirlerarası yollardaki trafik ışıklarında karşımıza çıkan çocuk dilenciler mendil ve su satma bahanesi ile adeta kendilerini kamufle etmeye çalışıyorlar. VATANDAŞIN DUYGULARIYLA OYNUYORLAR Son yıllarda Silvan´da  artan sorunların birisi haline gelen dilencilik meslek haline gelmiş durumda. Yardıma muhtaç olmadığı halde önümüze gelen ve duygu sömürüsü ile 5 -10 lira koparmaya çalışan bu kişiler, organize halde şehrin her yerine dağılarak para dileniyor. Kimisi mendil ve su satma bahanesi ile kendilerini kamufle ederken, kimisi bebeğini kucağına alarak duygu sömürüyor kimisi de Suriyeli olduğunu söyleyerek insanların duygularıyla oynuyor. Her köşe başında ve trafik ışıklarında insanların manevi duygularını sömüren dilenciler, dilencilik yapmaktan vazgeçmedikleri gibi her geçen gün sayıları artarak çoğalıyor. Her geçen gün artan dilenci sayısı vatandaşı bıktırmış durumda. Her köşe başında ve trafik ışıkları önlerinde bulunan bu dilenciler, vatandaşın canını sıkmakla kalmıyor, inandırıcılığını da kaybettiriyor. VATANDAŞLAR SÜREKLİ DENETİM YAPILMASINI İSTİYOR Silvanlı vatandaşlar ve sürücüler denetimlerin sürekli olarak yapılmasını istiyor. Sürücüler yaptıkları açıklamada ´´Silvan´da hemen hemen bütün trafik ışıklarında dilenci çocuk veya kucaklarında 1-2 yaşlarında olan bebeklerle dilenen kadınlar var. Bu durum bizleri çok rahatsız ettiği gibi bu kişiler araçların arasında gezinerek canlarını tehlikeye sokuyorlar. Silvanlı yetkili mercilerin yaşanan bu duruma tepkisiz kalmaları bizleri üzdüğü gibi şaşırtıyor. Trafik ışıkların dışında Şehir merkezinde her kaldırımda, her caddede dilenen dilenciler var. Dilencilere yönelik çalışma başlatılmasını istiyoruz. Herkes görevini gerektiği gibi yaparsa Silvan daha yaşanabilir ve huzurlu bir şehir olur dediler.  
Kırmızı ışıkta duran araçlardan para isteyen çocuklar ölüme meydan okuyor. Tehlikeli olmalarına rağmen trafiğin yoğun olduğu trafik ışıklarında dileniyor.

Haber: Muhammet Romedi YILMAZ

Kırmızı ışıkta duran araçlardan para isteyen dilenci çocuklar ölüme meydan okuyor. Araçların yoğun bir şekilde geçişlerine aldırış etmeyen dilenci çocuklar, ailelerine para götürebilmek için trafik ışıklarında duran otomobiller arasında dileniyor.

Diyarbakır Caddesi üzerinde Kent Meydanı kavşağı, Sanayii Sitesi Kavşağı, Hastane Kavşağı Alay Komutanlığı önü ışıkları ve Azizoğlu Caddesi kavşağı üzerinde grup halinde dilenen çocuklara kimi araç sürücüsü tepki gösterirken, kimileri de para veriyor.

Silvan İlçesinde son günlerde  çocuk dilenci sayısındaki aşırı artış vatandaşı tedirgin ediyor. Hemen hemen bütün şehir içi ve şehirlerarası yollardaki trafik ışıklarında karşımıza çıkan çocuk dilenciler mendil ve su satma bahanesi ile adeta kendilerini kamufle etmeye çalışıyorlar.

VATANDAŞIN DUYGULARIYLA OYNUYORLAR

Son yıllarda Silvan´da  artan sorunların birisi haline gelen dilencilik meslek haline gelmiş durumda. Yardıma muhtaç olmadığı halde önümüze gelen ve duygu sömürüsü ile 5 -10 lira koparmaya çalışan bu kişiler, organize halde şehrin her yerine dağılarak para dileniyor. Kimisi mendil ve su satma bahanesi ile kendilerini kamufle ederken, kimisi bebeğini kucağına alarak duygu sömürüyor kimisi de Suriyeli olduğunu söyleyerek insanların duygularıyla oynuyor. Her köşe başında ve trafik ışıklarında insanların manevi duygularını sömüren dilenciler, dilencilik yapmaktan vazgeçmedikleri gibi her geçen gün sayıları artarak çoğalıyor. Her geçen gün artan dilenci sayısı vatandaşı bıktırmış durumda. Her köşe başında ve trafik ışıkları önlerinde bulunan bu dilenciler, vatandaşın canını sıkmakla kalmıyor, inandırıcılığını da kaybettiriyor.

VATANDAŞLAR SÜREKLİ DENETİM YAPILMASINI İSTİYOR

Silvanlı vatandaşlar ve sürücüler denetimlerin sürekli olarak yapılmasını istiyor. Sürücüler yaptıkları açıklamada ´´Silvan´da hemen hemen bütün trafik ışıklarında dilenci çocuk veya kucaklarında 1-2 yaşlarında olan bebeklerle dilenen kadınlar var. Bu durum bizleri çok rahatsız ettiği gibi bu kişiler araçların arasında gezinerek canlarını tehlikeye sokuyorlar. Silvanlı yetkili mercilerin yaşanan bu duruma tepkisiz kalmaları bizleri üzdüğü gibi şaşırtıyor. Trafik ışıkların dışında Şehir merkezinde her kaldırımda, her caddede dilenen dilenciler var. Dilencilere yönelik çalışma başlatılmasını istiyoruz. Herkes görevini gerektiği gibi yaparsa Silvan daha yaşanabilir ve huzurlu bir şehir olur dediler.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.