'DEM Parti, Başak Demirtaş’ı kibarca veto etti'

Siyaset (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 02.02.2024 - 09:59, Güncelleme: 02.02.2024 - 09:59 2499+ kez okundu.
 

'DEM Parti, Başak Demirtaş’ı kibarca veto etti'

Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışının Selahattin Demirtaş’ın aktif siyasete geri dönme arzusu olduğunu belirten Girasun, DEM Parti’nin bunu reddettiğini söyledi.
Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışınını değerlendiren Rawest Araştırma Müdürü Roj Girasun, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. KİBARCA VETO EDİLDİ Karar TV’de yayınlanan Bi’ Karar Ver programına konuk olan Roj Girasun, Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışının parti yönetimi tarafından ‘kibarca veto edildiğini’ belirterek şunları söyledi: “Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışı açıkça Selahattin Demirtaş’ın aktif siyasete geri dönme arzusuydu. DEM Parti en kibar şekilde Başak Demirtaş’ı veto etti. Bu aynı zamanda Selahattin Demirtaş’ın siyasete dönüşünün vetosu olarak da algılanabilir.” Girasun, “DEM Parti ile Selahattin Demirtaş arasında bir gerilim olduğu saklanabilecek bir şey değil.” İfadelerini kullandı. Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman da Diyarbakır’dan DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı olmuş, önseçimlerin ilk turunu geçememişti. Kaynak:Haber Merkezi
Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışının Selahattin Demirtaş’ın aktif siyasete geri dönme arzusu olduğunu belirten Girasun, DEM Parti’nin bunu reddettiğini söyledi.

Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışınını değerlendiren Rawest Araştırma Müdürü Roj Girasun, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

2024/01/07/roj-girasun-1.jpeg

KİBARCA VETO EDİLDİ
Karar TV’de yayınlanan Bi’ Karar Ver programına konuk olan Roj Girasun, Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışının parti yönetimi tarafından ‘kibarca veto edildiğini’ belirterek şunları söyledi:

“Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışı açıkça Selahattin Demirtaş’ın aktif siyasete geri dönme arzusuydu. DEM Parti en kibar şekilde Başak Demirtaş’ı veto etti. Bu aynı zamanda Selahattin Demirtaş’ın siyasete dönüşünün vetosu olarak da algılanabilir.”

Girasun, “DEM Parti ile Selahattin Demirtaş arasında bir gerilim olduğu saklanabilecek bir şey değil.” İfadelerini kullandı.

Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman da Diyarbakır’dan DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı olmuş, önseçimlerin ilk turunu geçememişti.

Kaynak:Haber Merkezi

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.