Dengbêjleri üzdüler

Diyarbakır (Güneydoğuekspres Gazetesi) - Güneydoğuekspres Gazetesi | 15.12.2023 - 14:13, Güncelleme: 15.12.2023 - 14:13 1285+ kez okundu.
 

Dengbêjleri üzdüler

İstanbul’da düzenlenen “Diyarbakır Tanıtım Günü” etkinliğine davet edilen dengbêjlere yer verilmemesi tepkilere neden oldu.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentteki birçok ilçe belediyesi, İstanbul Atatürk Hava Limanı Etkinlik Alanı’nda dün başlayan fuarda yerini aldı. Güneydoğueskpres Gazetesinde Faruk Balıkçı'nın geçtiği özel haberde, Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak “Diyarbakır Tanıtım Günleri” etkinliğinde sahne almak üzere davet edilen dengbêjlere fuar açılışında yer verilmemesi hayal kırıklığı yarattı. ‘AÇILIŞTA SÖYLEMEK İSTERDİK’ Gazetemize konuşan dengbêjler Alican Pasurî ve İbrahimê Pîrikî, “İlk günkü açılışta İstanbul ve Diyarbakır Valisi ile eski Bakanların olduğu bir ortamda söylemek isterdik. Bedri Aysel’i açılışa katılırken, davet edilmemiz bizi üzdü” dediler. ‘ZORUMUZA GİTTİ’ Alican Pasuri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine İstanbul’a geldiğini ifade ederek, “Tanıtım günleri açılışında Bedri Aysel’i türkü söyledi. Ama dengbêjlere yer vermediler. Tabii ki zorumuza gitti. Dengbêjlik Kürtlerin kültürüdür. Biz burada ilk gün açılışta söylememiz gerekirdi. Neden böyle oldu bilmiyorum. Bugün yani açılış önemliydi bizim için” diye konuştu. ‘ÇOK ÜZÜLDÜK’ Dengbêj İbrahimê Pîrikî ise şunları söyledi: “Böylesi bir günde açılışta bekliyorduk. Folklor ekibi sanatçılar yer aldı. Ama maalesef bize yer vermediler.  Neden böyle oldu ben de şaşırdım. Biz bekliyorduk. Çok üzüldük. Diyarbakır, İstanbul valisi ve eski bakanların önünde Kürtçe dengbêj söylemek bizim için bir gururdu. Moralimiz bozuldu. Bundan sonra belki bize yer verirler. Ama kırıldık.”
İstanbul’da düzenlenen “Diyarbakır Tanıtım Günü” etkinliğine davet edilen dengbêjlere yer verilmemesi tepkilere neden oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentteki birçok ilçe belediyesi, İstanbul Atatürk Hava Limanı Etkinlik Alanı’nda dün başlayan fuarda yerini aldı. Güneydoğueskpres Gazetesinde Faruk Balıkçı'nın geçtiği özel haberde, Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak “Diyarbakır Tanıtım Günleri” etkinliğinde sahne almak üzere davet edilen dengbêjlere fuar açılışında yer verilmemesi hayal kırıklığı yarattı.

‘AÇILIŞTA SÖYLEMEK İSTERDİK’

Gazetemize konuşan dengbêjler Alican Pasurî ve İbrahimê Pîrikî, “İlk günkü açılışta İstanbul ve Diyarbakır Valisi ile eski Bakanların olduğu bir ortamda söylemek isterdik. Bedri Aysel’i açılışa katılırken, davet edilmemiz bizi üzdü” dediler.

‘ZORUMUZA GİTTİ’

Alican Pasuri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine İstanbul’a geldiğini ifade ederek, “Tanıtım günleri açılışında Bedri Aysel’i türkü söyledi. Ama dengbêjlere yer vermediler. Tabii ki zorumuza gitti. Dengbêjlik Kürtlerin kültürüdür. Biz burada ilk gün açılışta söylememiz gerekirdi. Neden böyle oldu bilmiyorum. Bugün yani açılış önemliydi bizim için” diye konuştu.

‘ÇOK ÜZÜLDÜK’

Dengbêj İbrahimê Pîrikî ise şunları söyledi: “Böylesi bir günde açılışta bekliyorduk. Folklor ekibi sanatçılar yer aldı. Ama maalesef bize yer vermediler.  Neden böyle oldu ben de şaşırdım. Biz bekliyorduk. Çok üzüldük. Diyarbakır, İstanbul valisi ve eski bakanların önünde Kürtçe dengbêj söylemek bizim için bir gururdu. Moralimiz bozuldu. Bundan sonra belki bize yer verirler. Ama kırıldık.”

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.