Diyarbakır 14’üncü kez tarım fuarına kapılarını açtı

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 26.04.2023 - 16:31, Güncelleme: 26.04.2023 - 16:31 1635+ kez okundu.
 

Diyarbakır 14’üncü kez tarım fuarına kapılarını açtı

Diyarbakır’da 14’üncü kez açılan Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı başladı. Fuara bu yıl 108 firma katıldı.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Grup’un organize ettiği “14. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı” açıldı. Açılış törenine (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, OSB Başkanı Mustafa Fidan, Diyarbakır Ziraat Odalar Birliği Başkanı Cevat Delil, Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nden Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Hameet Mecid Rebethki, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu ile CHP 2. sıra adayı Ali İhsan Merdanoğlu katıldı. 208 katılımcı ile açıldı Fuarın açılış konuşmasını ALZ Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz yaptı. Deprem nedeniyle yaşanan zor günlere işaret eden Alagöz, “Bir yıl önce 100 katılımcıyla başladığımız fuar alanını bu yıl 208 katılımla açıyoruz. Fuarın rakamları geleceğimizin nasıl olacağını bizlere gösteriyor. Önümüzdeki dönem bölgede tarım ve hayvancılık alanında ileri gelişmeler yaşanacağını çok iyi biliyoruz” dedi. ‘Bu kent için elimizden geleni yapıyoruz’ DTSO Başkanı Mehmet Kaya ise, Diyarbakır’daki verimli tarım arazilerine işaret ederek, sulu tarımın önemine dikkat çekti. Kaya, “Bizler, kentteki sivil toplum kuruluşları olarak bu kent için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl ve gelecek yıl temel hedefimiz ayda bir kere fuar yapmayı planlıyoruz. Hükümetin tarımsal desteklerle üretimi güçlendirmeli. Biz sivil toplum kuruluşları olarak çiftçilerimize yönelik her türlü desteği vermeye çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Tarım ve Hayvancılık Fuarı 30 Nisan’a açık kalacak. (Haber Merkezi)
Diyarbakır’da 14’üncü kez açılan Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı başladı. Fuara bu yıl 108 firma katıldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Grup’un organize ettiği “14. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı” açıldı. Açılış törenine (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, OSB Başkanı Mustafa Fidan, Diyarbakır Ziraat Odalar Birliği Başkanı Cevat Delil, Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nden Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Hameet Mecid Rebethki, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu ile CHP 2. sıra adayı Ali İhsan Merdanoğlu katıldı.

208 katılımcı ile açıldı

tarim.jpg

Fuarın açılış konuşmasını ALZ Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz yaptı. Deprem nedeniyle yaşanan zor günlere işaret eden Alagöz, “Bir yıl önce 100 katılımcıyla başladığımız fuar alanını bu yıl 208 katılımla açıyoruz. Fuarın rakamları geleceğimizin nasıl olacağını bizlere gösteriyor. Önümüzdeki dönem bölgede tarım ve hayvancılık alanında ileri gelişmeler yaşanacağını çok iyi biliyoruz” dedi.

‘Bu kent için elimizden geleni yapıyoruz’

mehmet-kaya.jpg

DTSO Başkanı Mehmet Kaya ise, Diyarbakır’daki verimli tarım arazilerine işaret ederek, sulu tarımın önemine dikkat çekti. Kaya, “Bizler, kentteki sivil toplum kuruluşları olarak bu kent için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl ve gelecek yıl temel hedefimiz ayda bir kere fuar yapmayı planlıyoruz. Hükümetin tarımsal desteklerle üretimi güçlendirmeli. Biz sivil toplum kuruluşları olarak çiftçilerimize yönelik her türlü desteği vermeye çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Tarım ve Hayvancılık Fuarı 30 Nisan’a açık kalacak. (Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.