Diyarbakır en çok ihracatı Irak’a yaptı

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 05.01.2024 - 10:44, Güncelleme: 05.01.2024 - 10:44 1793+ kez okundu.
 

Diyarbakır en çok ihracatı Irak’a yaptı

Diyarbakır’ın yıllık verilerine göre, Çin ve Irak’a geçen yıl yapılan ihracat bu yıl düştü.
Diyarbakır 2023 yılı ihracat rakamları açıklandı. Buna göre Diyarbakır en çok ihracatı 113 milyon dolar ile ilk sırada Irak’a, ikinci sırada Çin’e, üçüncü sırada ise Rusya’ya yaptı. Çin ve Rusya’nın ihracatının toplamı 37 milyon dolar olarak gerçekleşti. Gerileme yaşandı Çin ile geçen 25 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracat bu yıl 21 milyon dolara geriledi. Irak ile yapılan ihracatta da düşüş yaşandı. Geçen yıl 120 milyon dolar olan Irak ihracatı bu yıl 113 milyon dolara düştü. Demir ilk sırada Rakamlara göre, demir ve demir dışı metaller Diyarbakır ihracatında 39 milyon dolar ile ilk sırada yer aldı. İkinci sırada 35 milyon dolar ile kimyevi maddeler yer alırken, üçüncü sırada ise madencilik ürünleri yer aldı. (Haber Merkezi)
Diyarbakır’ın yıllık verilerine göre, Çin ve Irak’a geçen yıl yapılan ihracat bu yıl düştü.

Diyarbakır 2023 yılı ihracat rakamları açıklandı. Buna göre Diyarbakır en çok ihracatı 113 milyon dolar ile ilk sırada Irak’a, ikinci sırada Çin’e, üçüncü sırada ise Rusya’ya yaptı. Çin ve Rusya’nın ihracatının toplamı 37 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Gerileme yaşandı

Çin ile geçen 25 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracat bu yıl 21 milyon dolara geriledi. Irak ile yapılan ihracatta da düşüş yaşandı. Geçen yıl 120 milyon dolar olan Irak ihracatı bu yıl 113 milyon dolara düştü.

Demir ilk sırada

Rakamlara göre, demir ve demir dışı metaller Diyarbakır ihracatında 39 milyon dolar ile ilk sırada yer aldı. İkinci sırada 35 milyon dolar ile kimyevi maddeler yer alırken, üçüncü sırada ise madencilik ürünleri yer aldı. (Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.