Diyarbakır için 7’lik deprem uyarısı

Diyarbakır 11.09.2023 - 11:26, Güncelleme: 11.09.2023 - 11:26 1963+ kez okundu.
 

Diyarbakır için 7’lik deprem uyarısı

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Diyarbakır için 7,0 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı.
Maraş depremlerinde 7 binanın yıkıldığı, 419 kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır’da, olası bir Bingöl depreminin tedirginliği sürerken yeni bir uyarı geldi. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, ikinci dereceden deprem bölgesi olan Diyarbakır’da 7,0 büyüklüğünde deprem olabileceğini açıkladı. D ile başlayan iller Ercan, sosyal medya hesabından, “Şu illerde gelecekte görülebilecek en büyük deprem büyüklüğü; Bugün D ile başlayan iller. Denizli M7,0, Diyarbakır M7,0, Düzce M7,3. Buradaki büyüklükler yalnız il başkentinde değil, tüm il kapsamındadır. Yarın E ile başlayan illeri açıklayacağım” ifadelerini kullandı. 
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Diyarbakır için 7,0 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı.

Maraş depremlerinde 7 binanın yıkıldığı, 419 kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır’da, olası bir Bingöl depreminin tedirginliği sürerken yeni bir uyarı geldi. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, ikinci dereceden deprem bölgesi olan Diyarbakır’da 7,0 büyüklüğünde deprem olabileceğini açıkladı.

D ile başlayan iller

Ercan, sosyal medya hesabından, “Şu illerde gelecekte görülebilecek en büyük deprem büyüklüğü; Bugün D ile başlayan iller. Denizli M7,0, Diyarbakır M7,0, Düzce M7,3. Buradaki büyüklükler yalnız il başkentinde değil, tüm il kapsamındadır. Yarın E ile başlayan illeri açıklayacağım” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.