Diyarbakır İl Kültür müdürü görevden alındı

Diyarbakır (Amida Haber) - Amida Haber | 16.09.2023 - 12:57, Güncelleme: 16.09.2023 - 12:57 2675+ kez okundu.
 

Diyarbakır İl Kültür müdürü görevden alındı

Yaklaşık 7 yıldır Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne vekaleten bakan Cemil Alp görevden alındı. Alp’in yerine Mehmet Sabahattin Genç atandı. Peki Mardin'den atanan Mehmet Sabahattin Genç kimdir?.
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararlara göre 12 ilin Tarım ve Orman Müdürü görevden alındı, 35 ile yeni Tarım ve Orman Müdürü atandı. Tan Sağtürk Genel müdür oldu Cumhurbaşkanı kararıyla balet Tan Sağtürk Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atandı. Devlet Denetleme Kurulu üyeliklerine Murat Selim Aydemir ve Emin Sadık Aydın atandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl ile Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Cenk İleri görevden alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda açık bulunan iş başmüfettişliklerine, iş müfettişleri Fatih Burak İzci, Mehmetali Çolak, Seha Karaca Gürsoy ve Uğur Mavi atandı. Çevre şehircilikte değişiklik Bakanlıkta açık bulunan iş müfettişliğine Ahmet Doğan Baygeldi ile yapılan yeterlilik sınavında başarı gösteren iş müfettiş yardımcısı Hatice Atay atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Halil Erdoğan görevden alındı, yerine Tayfun Çelik getirildi. Cemil Alp görevden alındı Yaklaşık 7 yıldır Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne vekaleten bakan Cemil Alp görevden alındı yerine Mardin’de görev yapan Mehmet Sabahattin Genç atandı. Mehmet Sabahattin Genç kimdir? Mardin, Nusaybin doğumlu olan Mehmet Sabahattin Genç, ilk, orta ve lise eğitimini Mardin'de yaptı. Nusaybin'de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünü yapan Genç, Kültür Memur-Sen Mardin il başkanlığını yaptı. 2014 yılında Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Genç, 2020 yılında ise vekaleten Mardin il Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine getirildi. Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne 2 Şubat 2022 de Elif Belkıs Baştürk'ün atanmasının ardından Mehmet Sebahattin Genç, Mardin il Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürüyordu.
Yaklaşık 7 yıldır Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne vekaleten bakan Cemil Alp görevden alındı. Alp’in yerine Mehmet Sabahattin Genç atandı. Peki Mardin'den atanan Mehmet Sabahattin Genç kimdir?.

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararlara göre 12 ilin Tarım ve Orman Müdürü görevden alındı, 35 ile yeni Tarım ve Orman Müdürü atandı.

Tan Sağtürk Genel müdür oldu

Cumhurbaşkanı kararıyla balet Tan Sağtürk Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atandı. Devlet Denetleme Kurulu üyeliklerine Murat Selim Aydemir ve Emin Sadık Aydın atandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl ile Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Cenk İleri görevden alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda açık bulunan iş başmüfettişliklerine, iş müfettişleri Fatih Burak İzci, Mehmetali Çolak, Seha Karaca Gürsoy ve Uğur Mavi atandı.

Çevre şehircilikte değişiklik

Bakanlıkta açık bulunan iş müfettişliğine Ahmet Doğan Baygeldi ile yapılan yeterlilik sınavında başarı gösteren iş müfettiş yardımcısı Hatice Atay atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Halil Erdoğan görevden alındı, yerine Tayfun Çelik getirildi.

Cemil Alp görevden alındı

Yaklaşık 7 yıldır Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne vekaleten bakan Cemil Alp görevden alındı yerine Mardin’de görev yapan Mehmet Sabahattin Genç atandı.

sabahattin-genc.jpg

Mehmet Sabahattin Genç kimdir?

Mardin, Nusaybin doğumlu olan Mehmet Sabahattin Genç, ilk, orta ve lise eğitimini Mardin'de yaptı. Nusaybin'de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünü yapan Genç, Kültür Memur-Sen Mardin il başkanlığını yaptı. 2014 yılında Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Genç, 2020 yılında ise vekaleten Mardin il Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine getirildi.

Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne 2 Şubat 2022 de Elif Belkıs Baştürk'ün atanmasının ardından Mehmet Sebahattin Genç, Mardin il Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürüyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.