Diyarbakır karpuzu, Lice domatesi için yarışma

Diyarbakır 09.10.2023 - 17:25, Güncelleme: 09.10.2023 - 17:25 1132+ kez okundu.
 

Diyarbakır karpuzu, Lice domatesi için yarışma

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) kente özgü menengiç, karpuz, Lice domatesinden yeni ürün geliştiren 3 kişiye ödül verecek.
DTSO bünyesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile kurulan Gastro İnovasyon Merkezi’nde yeni ürün geliştirme yarışması düzenleyecek. Çermik biberi, menengiç, kişniş, karpuz, Lice domatesi, zahter, kara reyhan, meşe palamudu, meyan kökü, Boğazkere üzümü gibi Diyarbakır’a özgü 10 ürünün birinden ya da bir kaçından yeni bir ürün geliştirecek, 3 kişiye ödül verilecek. ‘Satış noktası ve sunum yeri verilecek’ DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, “25 Ekim 2023 tarihinde yarışmaya başvuranların hazırladıkları ürünleri bir jüri aracılığıyla değerlendireceğiz. Başarılı seçilen ilk 3 ürüne ödüllerimiz olacak. Ama daha önemlisi ürünü geliştiren kişiden düzenli olarak o ürünü alarak, hikayesini yazarak satış noktası ve sunum alanlarında yer vermek istiyoruz” dedi. Satış noktası Kasım ayında Tayınlamak, merkezin yemek sunum alanlarını ve satış noktasını Kasım ayı sonunda açmayı planladıklarını belirterek, “Satış noktası ve deneyim alanlarında kente özgü, kırsal ile bağı olan, hikayesi olan, daha yaratıcı ürünleri satış sunmak, tanıtmak istiyoruz. Buradaki amacımız daha güçlü bir pazarlama” dedi.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) kente özgü menengiç, karpuz, Lice domatesinden yeni ürün geliştiren 3 kişiye ödül verecek.

DTSO bünyesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile kurulan Gastro İnovasyon Merkezi’nde yeni ürün geliştirme yarışması düzenleyecek. Çermik biberi, menengiç, kişniş, karpuz, Lice domatesi, zahter, kara reyhan, meşe palamudu, meyan kökü, Boğazkere üzümü gibi Diyarbakır’a özgü 10 ürünün birinden ya da bir kaçından yeni bir ürün geliştirecek, 3 kişiye ödül verilecek.

‘Satış noktası ve sunum yeri verilecek’

ercan-tayinlamak.jpg

DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, “25 Ekim 2023 tarihinde yarışmaya başvuranların hazırladıkları ürünleri bir jüri aracılığıyla değerlendireceğiz. Başarılı seçilen ilk 3 ürüne ödüllerimiz olacak. Ama daha önemlisi ürünü geliştiren kişiden düzenli olarak o ürünü alarak, hikayesini yazarak satış noktası ve sunum alanlarında yer vermek istiyoruz” dedi.

Satış noktası Kasım ayında

Tayınlamak, merkezin yemek sunum alanlarını ve satış noktasını Kasım ayı sonunda açmayı planladıklarını belirterek, “Satış noktası ve deneyim alanlarında kente özgü, kırsal ile bağı olan, hikayesi olan, daha yaratıcı ürünleri satış sunmak, tanıtmak istiyoruz. Buradaki amacımız daha güçlü bir pazarlama” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.