Diyarbakır Maya Okulları’nda bilim şenliği

Eğitim 25.05.2023 - 12:53, Güncelleme: 25.05.2023 - 12:53 1936+ kez okundu.
 

Diyarbakır Maya Okulları’nda bilim şenliği

DİYARBAKIR'da Maya Okulları tarafından bilim şenliği düzenlendi.
Maya Okulları tarafından stantların kurulduğu, öğrencilerin bilimsel deneyler yaptığı şenlikte güneş ve rüzgar enerjisi ile yanan ışık ile hidrolik yangın merdiveni gibi 30 proje ve 10 deney sergilendi. Yapılan şenlik hakkında konuşan Maya Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nezir Bulut, eğitim ve öğretimin dört duvar arasındaki sınıf ortamından çıkıp sürekli kendini güncelleyen bilgi ve teknoloji ışığında teoriden pratiğe doğru tarif edilemez bir hızla ilerlediğini söyledi. Bulut, “Eğitim ve Öğretim artık tek düze; kitaplardan, öğretmenin bilgiyi sunmasıyla değil; öğrenenin araştırması, keşfetmesi ve uygulamasıyla geçerlilik kazanan bir faaliyetler zinciri haline gelmiştir. Bu bağlamda Maya Okulları'nın desteklediği bilim programları değişen ve gelişen eğitim ve öğretim anlayışında yadsınamaz bir yere sahiptir. Bilim ve toplum programları içinde en çok katılımcıya, yediden yetmişe öğrenci, öğretmen, velilerle beraber tüm herkese hitap etme özelliğine sahip Maya Okulları Bilim Şenliği projesini gerçekleştiriyor olmaktan kurumum ve şahsım adına büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Şenlikte, öğrencilerin bilimi yaşayarak öğrenmesini amaçladıklarını belirten Bulut, “Öğrencilerimize bilimin önemini vurgulamak ve yaşatmak adına kurumlarımızda ders müfredatımızda fen bilimleri dersini laboratuvar ortamı ile destekleyerek ve zenginleştirerek öğrencinin de bilimi yaşayarak, deneylerle pekiştirerek öğrenmesini amaçlıyoruz. Bugün burada öğrencilerimizin ekip olabilmeyi, işbirliği yapmayı olmayı öğrenmelerini, sunum yapabilme becerilerini sergilemelerini ortaya çıkarabilmek için gerçekleştirdiğimiz bilim şenliği adı altında 10 deney uygulaması, 30 proje ve atık malzemelerden kıyafet üretimi olarak velilerin ve öğrencilerin katılımı ile sunumlar yapıldı.  Stantlarımız da en çok ilgi gören hidrolik yangın merdiveni, rüzgar enerjisi ile yanan ışık, güneş enerjisi ile yanan ışık, hareketli jeneratör, çivi deneyi ve mum deneyi gibi deneylerle de eğlenceli uygulamalar yapıldı” diye konuştu.
DİYARBAKIR'da Maya Okulları tarafından bilim şenliği düzenlendi.

Maya Okulları tarafından stantların kurulduğu, öğrencilerin bilimsel deneyler yaptığı şenlikte güneş ve rüzgar enerjisi ile yanan ışık ile hidrolik yangın merdiveni gibi 30 proje ve 10 deney sergilendi. Yapılan şenlik hakkında konuşan Maya Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nezir Bulut, eğitim ve öğretimin dört duvar arasındaki sınıf ortamından çıkıp sürekli kendini güncelleyen bilgi ve teknoloji ışığında teoriden pratiğe doğru tarif edilemez bir hızla ilerlediğini söyledi. Bulut, “Eğitim ve Öğretim artık tek düze; kitaplardan, öğretmenin bilgiyi sunmasıyla değil; öğrenenin araştırması, keşfetmesi ve uygulamasıyla geçerlilik kazanan bir faaliyetler zinciri haline gelmiştir. Bu bağlamda Maya Okulları'nın desteklediği bilim programları değişen ve gelişen eğitim ve öğretim anlayışında yadsınamaz bir yere sahiptir. Bilim ve toplum programları içinde en çok katılımcıya, yediden yetmişe öğrenci, öğretmen, velilerle beraber tüm herkese hitap etme özelliğine sahip Maya Okulları Bilim Şenliği projesini gerçekleştiriyor olmaktan kurumum ve şahsım adına büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
Şenlikte, öğrencilerin bilimi yaşayarak öğrenmesini amaçladıklarını belirten Bulut, “Öğrencilerimize bilimin önemini vurgulamak ve yaşatmak adına kurumlarımızda ders müfredatımızda fen bilimleri dersini laboratuvar ortamı ile destekleyerek ve zenginleştirerek öğrencinin de bilimi yaşayarak, deneylerle pekiştirerek öğrenmesini amaçlıyoruz. Bugün burada öğrencilerimizin ekip olabilmeyi, işbirliği yapmayı olmayı öğrenmelerini, sunum yapabilme becerilerini sergilemelerini ortaya çıkarabilmek için gerçekleştirdiğimiz bilim şenliği adı altında 10 deney uygulaması, 30 proje ve atık malzemelerden kıyafet üretimi olarak velilerin ve öğrencilerin katılımı ile sunumlar yapıldı.  Stantlarımız da en çok ilgi gören hidrolik yangın merdiveni, rüzgar enerjisi ile yanan ışık, güneş enerjisi ile yanan ışık, hareketli jeneratör, çivi deneyi ve mum deneyi gibi deneylerle de eğlenceli uygulamalar yapıldı” diye konuştu.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.