Diyarbakır MEM’den kontenjan açıklaması: Kapasite yetmiyor, tıkandı

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 03.07.2023 - 12:20, Güncelleme: 03.07.2023 - 12:36 1798+ kez okundu.
 

Diyarbakır MEM’den kontenjan açıklaması: Kapasite yetmiyor, tıkandı

Diyarbakır’da nitelikli okulların kontenjanları düşürüldü. Veliler CİMER’e yazmaya başladı. Milli Eğitim yetkilileri “kapasitenin üzerinde öğrenci alındığı için tıkandı” dedi.
Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) tercih dönemi başladı. Diyarbakır’daki okulların kontenjanları da açıklandı. Ancak, veliler bu yıl kontenjan sürprizi ile karşılaştı. Milli Eğitim Bakanlığı, Diyarbakır’da puanla öğrenci alan 52 okuldan puan ortalamalarının yüksek olduğu ilk 7 okulda, kontenjanlar 30 ile 50 arasında azaltıldı. Eğitim-Sen: Kaymaya neden olacak Amida Haber’e konuşan Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Zülküf Güneş, kontenjan azaltmanın, öğrenci tercihlerinde kaymaya neden olabileceğini söyledi. Güneş, “İlk sıradaki okulun kontenjanı azaldığı, için öğrenci, ikinci okula girecek. Her koşulda aşağı doğru bir kayma olacak. Durumun düzeltilmesi gerekir” dedi. Veliler CİMER’e yazmaya başladı Çocukları LGS’ye giren ve tercih yapacak bir çok veli de durumu CİMER’e şikayet etmeye başladı. CİMER’e şikayet dilekçesi gönderen bir veli, şu ifadeleri kullandı: “Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünün LGS Sınavı ile ilgili olarak proje okullarının kontenjanlarını düşürmesi Diyarbakır'da 6 Şubat depreminden olumsuz etkilenen ve sınav yerleri değişen dezavantajlı öğrencileri ve ailelerini bir kez daha psikolojik ve ruhsal açıdan mağdur etmiştir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi ve kontenjanların arttırılmasını talep ediyorum” dedi. Milli Eğitim: Tıkandı Amida Haber’e konuşan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de kontenjanları düşürmeye mecbur kaldıklarını söyledi. Yetkililer, “Son 2-3 sene normal kapasitesinin üstünde kontenjan verildi. Bu sene tıkandı. Kontenjanların azaltılması tamamen bu okulların fiziki kapasitesi ile ilgili. 2-3 yıldır kapasitenin üzerinde öğrenci kaydedildi. 5 sınıf kaydedildi, 3 sınıf mezun edildi. Kayıt fazla, mezuniyet az olunca, fiziki kapasite yetersiz kaldı” dedi. (Haber Merkezi)
Diyarbakır’da nitelikli okulların kontenjanları düşürüldü. Veliler CİMER’e yazmaya başladı. Milli Eğitim yetkilileri “kapasitenin üzerinde öğrenci alındığı için tıkandı” dedi.

Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) tercih dönemi başladı. Diyarbakır’daki okulların kontenjanları da açıklandı. Ancak, veliler bu yıl kontenjan sürprizi ile karşılaştı. Milli Eğitim Bakanlığı, Diyarbakır’da puanla öğrenci alan 52 okuldan puan ortalamalarının yüksek olduğu ilk 7 okulda, kontenjanlar 30 ile 50 arasında azaltıldı.

Eğitim-Sen: Kaymaya neden olacak

zulkuf-gunes.jpg

Amida Haber’e konuşan Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Zülküf Güneş, kontenjan azaltmanın, öğrenci tercihlerinde kaymaya neden olabileceğini söyledi. Güneş, “İlk sıradaki okulun kontenjanı azaldığı, için öğrenci, ikinci okula girecek. Her koşulda aşağı doğru bir kayma olacak. Durumun düzeltilmesi gerekir” dedi.

cimer.jpg

Veliler CİMER’e yazmaya başladı

Çocukları LGS’ye giren ve tercih yapacak bir çok veli de durumu CİMER’e şikayet etmeye başladı. CİMER’e şikayet dilekçesi gönderen bir veli, şu ifadeleri kullandı: “Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünün LGS Sınavı ile ilgili olarak proje okullarının kontenjanlarını düşürmesi Diyarbakır'da 6 Şubat depreminden olumsuz etkilenen ve sınav yerleri değişen dezavantajlı öğrencileri ve ailelerini bir kez daha psikolojik ve ruhsal açıdan mağdur etmiştir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi ve kontenjanların arttırılmasını talep ediyorum” dedi.

mem.jpg

Milli Eğitim: Tıkandı

Amida Haber’e konuşan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de kontenjanları düşürmeye mecbur kaldıklarını söyledi. Yetkililer, “Son 2-3 sene normal kapasitesinin üstünde kontenjan verildi. Bu sene tıkandı. Kontenjanların azaltılması tamamen bu okulların fiziki kapasitesi ile ilgili. 2-3 yıldır kapasitenin üzerinde öğrenci kaydedildi. 5 sınıf kaydedildi, 3 sınıf mezun edildi. Kayıt fazla, mezuniyet az olunca, fiziki kapasite yetersiz kaldı” dedi. (Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.