Diyarbakır Newroz’unda Barış talebi

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 22.03.2024 - 16:45, Güncelleme: 22.03.2024 - 16:45 1168+ kez okundu.
 

Diyarbakır Newroz’unda Barış talebi

Diyarbakır Newroz’unda alanda yer kapmak için sabahın erken saatlerinde hareketlilik başladı. Hafta içi olmasına rağmen alan hınca hınç doluydu. Konuşmacılar Öcalan’ ile diyalog girilerek Barış’tan söz edildi.
Kimileri işten kaytarmış Newroz’a katılmıştı. Türkiye’de hiçbir mitingde, konserde rastlanmayan kalabalık, her yıl olduğu gibi yine Diyarbakır Newroz’unda toplanmış. Çünkü Diyarbakır Newroz’u mesajların tek adres yeridir. Beklenti ve umudun adresidir. Ancak yine çok sıkı kontrollerden geçilerek alana girişlerine izin verildi. 3 ayrı kontrol noktasında üst araması yapıldı. Kalem ve çakmaklar alındı. Yeşil-kırmızı-sarı renkli fularla geçişlere izin verilmedi. Platform ile kitle arasına 6 metre uzunluğunda tel örgü çekilmesi ise gazetecilerin kalabalığı net görüntülemesini engelliyordu. Bu yıl ki Newroz protokolü de gazetecilerin ilgisini çekti. Protokolde bulunan Leyla Zana, Mehmet Öcalan, Tuncer Bakırhan, Sezgin Tanrıkulu gazetecilerin ilgi odağı haline geldi. Uzun yıllardan sonra Newroz’a katılan Zana ise oldukça mutluydu. Ve bu mutluluğunu halaya katılarak belli ediyordu. Newroz’da ön plana ‘Öcalan ve Barış’ mesajı çıktı. Konuşmacılar, 2013 Newroz’undan bahsederek Öcalan ile diyaloga girilerek barış şansının yakalayabileceklerinden bahsetti.
Diyarbakır Newroz’unda alanda yer kapmak için sabahın erken saatlerinde hareketlilik başladı. Hafta içi olmasına rağmen alan hınca hınç doluydu. Konuşmacılar Öcalan’ ile diyalog girilerek Barış’tan söz edildi.

Kimileri işten kaytarmış Newroz’a katılmıştı. Türkiye’de hiçbir mitingde, konserde rastlanmayan kalabalık, her yıl olduğu gibi yine Diyarbakır Newroz’unda toplanmış. Çünkü Diyarbakır Newroz’u mesajların tek adres yeridir. Beklenti ve umudun adresidir.

Ancak yine çok sıkı kontrollerden geçilerek alana girişlerine izin verildi. 3 ayrı kontrol noktasında üst araması yapıldı. Kalem ve çakmaklar alındı. Yeşil-kırmızı-sarı renkli fularla geçişlere izin verilmedi. Platform ile kitle arasına 6 metre uzunluğunda tel örgü çekilmesi ise gazetecilerin kalabalığı net görüntülemesini engelliyordu.

Bu yıl ki Newroz protokolü de gazetecilerin ilgisini çekti. Protokolde bulunan Leyla Zana, Mehmet Öcalan, Tuncer Bakırhan, Sezgin Tanrıkulu gazetecilerin ilgi odağı haline geldi. Uzun yıllardan sonra Newroz’a katılan Zana ise oldukça mutluydu. Ve bu mutluluğunu halaya katılarak belli ediyordu.

Newroz’da ön plana ‘Öcalan ve Barış’ mesajı çıktı. Konuşmacılar, 2013 Newroz’undan bahsederek Öcalan ile diyaloga girilerek barış şansının yakalayabileceklerinden bahsetti.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.