Diyarbakır Ramazan Hoca’nın taziyesine akın etti

Diyarbakır 02.02.2024 - 17:26, Güncelleme: 02.02.2024 - 17:26 2347+ kez okundu.
 

Diyarbakır Ramazan Hoca’nın taziyesine akın etti

İstanbul’da bıçaklı saldırıda öldürülen Ramazan Pişkin (Ramazan Hoca) için kurulan taziyeye, Diyarbakırlılar adeta akın etti.
Diyarbakır’da Ramazan Hoca lakabı ile tanınan Ramazan Pişkin, İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitirmişti. Pişkin, dün getirildiği Diyarbakır’da toprağa verildi, yakınları Hazreti Hamza Cami’nde başsağlığı dileklerini kabul etmeye başladı. Cinayete kurban giden Pişkin’in ailesini yalnız bırakmak istemeyen Diyarbakırlılar taziye evine adeta akın etti. ‘Bu insana niye sahip çıkamadık’ Pişkin’in taziyesinde konuşan imam arkadaşı, Ramazan Pişkin’e sahip çıkılamadığını belirterek şunları söyledi: “Kardeşlerim Ramazan Hoca yıllarca Ulu Cami’de hakkı ve hakikatleri beyan etmek için bütün zalimlere şunu haykırdı, ‘Allah yer ve göklerin rabbidir. Yıllarca gerçekleri söyledi ve onun tebliğ ve daveti ile birçok insan uyandı. Ramazan Hoca hakkı söyleyen ve hakkı haykıran, çekinmeden ve korkmadan bunu söyleyen insanlardan biriydi. Biz inanıyoruz ki Ramazan Hocanın tebliğden etkilenip hidayetlere giden birçok insan vardı. Bu yol çileli ve mekaşetli bir yoldur. Bütün Peygamberlerimiz geçmişine bakın yapmış oldukları davet neticesinden dolayı çoğu işkencelere maruz kalmıştır, yerinden yurdundan sürülmüş ve şehit edilmeleri pahasına bir mücadele verdiler. Ramazan Hoca yıllarca eski elbise ve yırtık ayakkabısıyla, mütevazi duruşuyla davet ve tebliğ ekseninde bir hayat yaşadı. Ramazan Hoca bizim için bir iftihardır, bizim için örnek bir şahsiyettir. O makam ve mevkilerden ziyade Allah’ın yolunda gitti. Bu değere sahip çıkamayan ve koruyamayan Müslümanların burada bir muhasebe yapmaları lazım. Ramazan Hoca yıllarca elinde su ve simit ile davet yaptı. Bu insana niye sahip çıkamadık. Yarın içimizde başka hocalar çıksa ona da aynı tutum mu sergilenecektir. Biz bu insanları başımıza taç, gönlümüzde taht kuran insanlar olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.
İstanbul’da bıçaklı saldırıda öldürülen Ramazan Pişkin (Ramazan Hoca) için kurulan taziyeye, Diyarbakırlılar adeta akın etti.

Diyarbakır’da Ramazan Hoca lakabı ile tanınan Ramazan Pişkin, İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitirmişti. Pişkin, dün getirildiği Diyarbakır’da toprağa verildi, yakınları Hazreti Hamza Cami’nde başsağlığı dileklerini kabul etmeye başladı. Cinayete kurban giden Pişkin’in ailesini yalnız bırakmak istemeyen Diyarbakırlılar taziye evine adeta akın etti.

‘Bu insana niye sahip çıkamadık’

ramazan-hoca2.jpg

Pişkin’in taziyesinde konuşan imam arkadaşı, Ramazan Pişkin’e sahip çıkılamadığını belirterek şunları söyledi:

“Kardeşlerim Ramazan Hoca yıllarca Ulu Cami’de hakkı ve hakikatleri beyan etmek için bütün zalimlere şunu haykırdı, ‘Allah yer ve göklerin rabbidir. Yıllarca gerçekleri söyledi ve onun tebliğ ve daveti ile birçok insan uyandı. Ramazan Hoca hakkı söyleyen ve hakkı haykıran, çekinmeden ve korkmadan bunu söyleyen insanlardan biriydi. Biz inanıyoruz ki Ramazan Hocanın tebliğden etkilenip hidayetlere giden birçok insan vardı. Bu yol çileli ve mekaşetli bir yoldur. Bütün Peygamberlerimiz geçmişine bakın yapmış oldukları davet neticesinden dolayı çoğu işkencelere maruz kalmıştır, yerinden yurdundan sürülmüş ve şehit edilmeleri pahasına bir mücadele verdiler. Ramazan Hoca yıllarca eski elbise ve yırtık ayakkabısıyla, mütevazi duruşuyla davet ve tebliğ ekseninde bir hayat yaşadı. Ramazan Hoca bizim için bir iftihardır, bizim için örnek bir şahsiyettir. O makam ve mevkilerden ziyade Allah’ın yolunda gitti. Bu değere sahip çıkamayan ve koruyamayan Müslümanların burada bir muhasebe yapmaları lazım. Ramazan Hoca yıllarca elinde su ve simit ile davet yaptı. Bu insana niye sahip çıkamadık. Yarın içimizde başka hocalar çıksa ona da aynı tutum mu sergilenecektir. Biz bu insanları başımıza taç, gönlümüzde taht kuran insanlar olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.