Diyarbakır sıcağına hayvanlar bile dayanamadı

Diyarbakır 18.07.2023 - 11:39, Güncelleme: 18.07.2023 - 11:39 1717+ kez okundu.
 

Diyarbakır sıcağına hayvanlar bile dayanamadı

Diyarbakır’da etkisini gösteren Afrika sıcakları insanların yanı sıra hayvanları da bunalttı.
 Diyarbakır’da El Nino olarak bilinen Afrika sıcakları etkili olamaya devam ediyor. Termometrenin açık havada 43 dereceyi gösterdiği kentte, insanların yanı sıra hayvanlarda etkileniyor. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresinde bulunan bazı sokak köpeklerinin poliklinik girişindeki gölgelik alana sığınması ilginç görüntülere neden oldu. Çocuklar Anzele Parkında böyle serinliyor Kavurucu sıcak hava yüzünden Diyarbakırlılar gölgelere kaçarken bazı vatandaşlar havaların daha serin geçtiği parkları mekan tuttu. Sıcaklardan bunalan bazı çocuklar ise yasak ve tehlikeli olmasına aldırmadan yine süs havuzlarında serinledi. Uzamlardan uyarı Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Afrika sıcaklıkların bir süre daha etkisini sürdüreceğini bildirdi. Sıcak havaların tehlikesine dikkat çeken uzmanlar ise çocuk, yaşlı ve hastaların günün en yüksek sıcaklığının hissedildiği 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmaması konusunda uyardı.
Diyarbakır’da etkisini gösteren Afrika sıcakları insanların yanı sıra hayvanları da bunalttı.

 Diyarbakır’da El Nino olarak bilinen Afrika sıcakları etkili olamaya devam ediyor. Termometrenin açık havada 43 dereceyi gösterdiği kentte, insanların yanı sıra hayvanlarda etkileniyor. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresinde bulunan bazı sokak köpeklerinin poliklinik girişindeki gölgelik alana sığınması ilginç görüntülere neden oldu.

Çocuklar Anzele Parkında böyle serinliyor

anzele.jpg

Kavurucu sıcak hava yüzünden Diyarbakırlılar gölgelere kaçarken bazı vatandaşlar havaların daha serin geçtiği parkları mekan tuttu. Sıcaklardan bunalan bazı çocuklar ise yasak ve tehlikeli olmasına aldırmadan yine süs havuzlarında serinledi.

Uzamlardan uyarı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Afrika sıcaklıkların bir süre daha etkisini sürdüreceğini bildirdi. Sıcak havaların tehlikesine dikkat çeken uzmanlar ise çocuk, yaşlı ve hastaların günün en yüksek sıcaklığının hissedildiği 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmaması konusunda uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.