Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali bugün başlıyor

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 14.10.2023 - 12:08, Güncelleme: 14.10.2023 - 12:08 1242+ kez okundu.
 

Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali bugün başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Diyarbakır'da organize edilen Sur Kültür Yolu Festivali, bugün başlayacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 11 ayrı ilde 100 gün boyunca gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin duraklarından Sur Kültür Yolu Festivali'nin 2'ncisi, bugün başlıyor. Diyarbakır'da, farklı noktalarda gerçekleştirilecek ve 9 gün sürecek festivalde 500'den fazla etkinlik yapılacak. Festivalde; tiyatro temsillerinden Türkçe, Kürtçe, Ermenice şarkıların seslendirileceği konserlere, çocuk programlarından 'Eyvan geceleri'ne kadar pek çok farklı etkinlik düzenlenecek. 14-22 Ekim arasında gerçekleştirilecek Festival kapsamında yapılacak konserler Fiskaya Cam Teras ve Dağkapı Meydanı’nda olacak. Dağkapı Burcu'nda düzenlenecek olan 'Sanatın İzinde Şehir' sergisi ile de Diyarbakır'ın sanatsal zenginliklerini tanıtacak. Festivalin ilk gün etkinlik programı şu şekilde:
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Diyarbakır'da organize edilen Sur Kültür Yolu Festivali, bugün başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 11 ayrı ilde 100 gün boyunca gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin duraklarından Sur Kültür Yolu Festivali'nin 2'ncisi, bugün başlıyor.

Diyarbakır'da, farklı noktalarda gerçekleştirilecek ve 9 gün sürecek festivalde 500'den fazla etkinlik yapılacak.

Festivalde; tiyatro temsillerinden Türkçe, Kürtçe, Ermenice şarkıların seslendirileceği konserlere, çocuk programlarından 'Eyvan geceleri'ne kadar pek çok farklı etkinlik düzenlenecek.

14-22 Ekim arasında gerçekleştirilecek Festival kapsamında yapılacak konserler Fiskaya Cam Teras ve Dağkapı Meydanı’nda olacak.

Dağkapı Burcu'nda düzenlenecek olan 'Sanatın İzinde Şehir' sergisi ile de Diyarbakır'ın sanatsal zenginliklerini tanıtacak.

Festivalin ilk gün etkinlik programı şu şekilde:

496a44fd-627c-4a5b-b374-bfa6f7834518.jpg

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.