Diyarbakır tur programından çıkarıldı: Turizm düştü

Diyarbakır 14.06.2023 - 10:09, Güncelleme: 14.06.2023 - 10:09 2004+ kez okundu.
 

Diyarbakır tur programından çıkarıldı: Turizm düştü

Diyarbakır, deprem nedeniyle turların gezi programlarından çıkarıldı. Diyarbakır Oteller Derneği (DOTED) Başkanı Veysi Kaya, kentte turizmde yüzde 20 oranında düşüş olduğunu söyledi.
Diyarbakır’da Mart ayında başlayan turizm sezonu, kavurucu sıcakların başladığı Temmuz ayı itibari ile sona eriyor. Ocak ayında hareketlenen turizm, 6 Şubat’ta Maraş’ta meydana gelen deprem nedeniyle bıçak gibi kesildi. Diyarbakır çıkarıldı Amida Haber’e konuşan DOTED Başkanı Veysi Kaya, depremden dolayı tur şirketlerinin Urfa ve Diyarbakır’ı gezi programından çıkardığını belirterek, “Bizim yerimize Batman ve Mardin eklenmişti. Yaptığımız birkaç görüşme sonuç verdi. 20 gün önce Diyarbakır yeni turların gezi programına dahil edildi” dedi. Kaya, tur operatörlerinin kararı ile turizmin Diyarbakır’da yeniden hareketlendiğini, ancak bu sezonda yüzde 20 oranında düşüş olduğunu söyledi. Vize krizi Kaya, Türkiye’nin Avrupa ile yaşadığı vize krizinin bölgedeki tur şirketlerini de olumsuz etkilediğini belirterek, “Vizelerin bir an önce açılması gerekiyor. Buradan yapılan 10 başvurudan 4’ü ret geliyor. Randevular geç veriliyor. Turizm sektörü ciddi bir darbe yiyecek” diye konuştu.
Diyarbakır, deprem nedeniyle turların gezi programlarından çıkarıldı. Diyarbakır Oteller Derneği (DOTED) Başkanı Veysi Kaya, kentte turizmde yüzde 20 oranında düşüş olduğunu söyledi.

Diyarbakır’da Mart ayında başlayan turizm sezonu, kavurucu sıcakların başladığı Temmuz ayı itibari ile sona eriyor. Ocak ayında hareketlenen turizm, 6 Şubat’ta Maraş’ta meydana gelen deprem nedeniyle bıçak gibi kesildi.

Diyarbakır çıkarıldı

veysi-kaya.jpg

Amida Haber’e konuşan DOTED Başkanı Veysi Kaya, depremden dolayı tur şirketlerinin Urfa ve Diyarbakır’ı gezi programından çıkardığını belirterek, “Bizim yerimize Batman ve Mardin eklenmişti. Yaptığımız birkaç görüşme sonuç verdi. 20 gün önce Diyarbakır yeni turların gezi programına dahil edildi” dedi. Kaya, tur operatörlerinin kararı ile turizmin Diyarbakır’da yeniden hareketlendiğini, ancak bu sezonda yüzde 20 oranında düşüş olduğunu söyledi.

Vize krizi

Kaya, Türkiye’nin Avrupa ile yaşadığı vize krizinin bölgedeki tur şirketlerini de olumsuz etkilediğini belirterek, “Vizelerin bir an önce açılması gerekiyor. Buradan yapılan 10 başvurudan 4’ü ret geliyor. Randevular geç veriliyor. Turizm sektörü ciddi bir darbe yiyecek” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.