Diyarbakır’da ’29 Ekim’ operasyonu: Öğrenciler gözaltına alındı

Asayiş (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 27.10.2023 - 17:30, Güncelleme: 27.10.2023 - 17:30 1424+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da ’29 Ekim’ operasyonu: Öğrenciler gözaltına alındı

Diyarbakır’da operasyon düzenleyen polis aralarında öğrencilerin de olduğu 13 kişiyi gözaltına aldı.
MALABADİ HABER - MA’nın haberine göre polis yapılan ihbar üzerine aralarında öğrencilerin de olduğu 13 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınma gerekçesi YNCK adıyla yeni bir gençlik örgütünün kurulacağı ve 29 Ekim Cumhuriyet’in kuruluş yıldönümünde Sur ilçesinde eylem düzenleyecekleri ihbarını alan polis, bu kişilere karşı operasyon başlattı. Operasyonda F. A., H.U., N.K., N.G., J.K., Ş.J.P., E.E. ve soyadı öğrenilemeyen S.’nin gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı. Dosyada kısıtlılık kararı olduğu için gözaltına alınan diğer kişilerin kimlik bilgisine ulaşılamadı. Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınanların çoğu öğrenci. (Haber Merkezi)
Diyarbakır’da operasyon düzenleyen polis aralarında öğrencilerin de olduğu 13 kişiyi gözaltına aldı.

MALABADİ HABER - MA’nın haberine göre polis yapılan ihbar üzerine aralarında öğrencilerin de olduğu 13 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınma gerekçesi YNCK adıyla yeni bir gençlik örgütünün kurulacağı ve 29 Ekim Cumhuriyet’in kuruluş yıldönümünde Sur ilçesinde eylem düzenleyecekleri ihbarını alan polis, bu kişilere karşı operasyon başlattı. Operasyonda F. A., H.U., N.K., N.G., J.K., Ş.J.P., E.E. ve soyadı öğrenilemeyen S.’nin gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı. Dosyada kısıtlılık kararı olduğu için gözaltına alınan diğer kişilerin kimlik bilgisine ulaşılamadı.

Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınanların çoğu öğrenci. (Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.