Diyarbakır’da 35 maden sahası var! Ama bölüm yok

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 02.09.2024 - 11:48, Güncelleme: 02.09.2024 - 11:48 828 kez okundu.
 

Diyarbakır’da 35 maden sahası var! Ama bölüm yok

Güneydoğu’da 150 maden sahası olmasına rağmen Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’taki üniversitelerinde maden mühendisliği bölümü kapatıldı.
Dicle Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesi bölüm, tercih edilmediği gerekçesiyle son altı yıldır öğrenci kabul etmiyor. 2018 yılından bu yana, bu üniversitede bir maden mühendisi yetişmiyor. Sadece Dicle Üniversitesi’nde değil, Mardin ve Şırnak üniversitelerinde de maden mühendisliği bölümü kapatıldı. BÖLGEDE 150, DİYARBAKIR’DA 35 MADEN SAHASI VAR Maden mühendisleri, bölgedeki şehirlerde şu an 150'den fazla maden sahasının olduğunu ve bunlardan sadece 35'inin Diyarbakır'da bulunduğunu belirtiyor. Kömür arama şirketleri, mühendis bulmakta zorluk çekiyor. Rûdaw’a konuşan Maden Mühendisleri Odası Başkanı Nuri Alpaslan şunları söyledi: “En son Şırnak’ta bu bölüm vardı onun da kapatılmasıyla bölgede bu bölümde eğitim veren üniversite kalmadı. Bölümlerin kapatılması bu alanda ciddi mühendis açığını beraberinde getirmiştir. Net bir veri yok elimizde ancak bölgede 100 yer altı mühendisine ihtiyaç olduğu görülüyor.” Diyarbakır’daki tüm maden ve mermer şirketlerinde mühendis maaşları genellikle bin 200 ile 5 bin dolar arasında değişiyor. Rüdaw
Güneydoğu’da 150 maden sahası olmasına rağmen Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’taki üniversitelerinde maden mühendisliği bölümü kapatıldı.

Dicle Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesi bölüm, tercih edilmediği gerekçesiyle son altı yıldır öğrenci kabul etmiyor. 2018 yılından bu yana, bu üniversitede bir maden mühendisi yetişmiyor. Sadece Dicle Üniversitesi’nde değil, Mardin ve Şırnak üniversitelerinde de maden mühendisliği bölümü kapatıldı.

BÖLGEDE 150, DİYARBAKIR’DA 35 MADEN SAHASI VAR
Maden mühendisleri, bölgedeki şehirlerde şu an 150'den fazla maden sahasının olduğunu ve bunlardan sadece 35'inin Diyarbakır'da bulunduğunu belirtiyor. Kömür arama şirketleri, mühendis bulmakta zorluk çekiyor.

Rûdaw’a konuşan Maden Mühendisleri Odası Başkanı Nuri Alpaslan şunları söyledi: “En son Şırnak’ta bu bölüm vardı onun da kapatılmasıyla bölgede bu bölümde eğitim veren üniversite kalmadı. Bölümlerin kapatılması bu alanda ciddi mühendis açığını beraberinde getirmiştir. Net bir veri yok elimizde ancak bölgede 100 yer altı mühendisine ihtiyaç olduğu görülüyor.”

Diyarbakır’daki tüm maden ve mermer şirketlerinde mühendis maaşları genellikle bin 200 ile 5 bin dolar arasında değişiyor.

Rüdaw

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.