Diyarbakır’da anaokulunda kahvaltı: Kırık, ezik, yeşermiş yumurta!

Diyarbakır (Amida Haber) - Amida Haber | 06.11.2023 - 11:03, Güncelleme: 06.11.2023 - 11:03 1727+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da anaokulunda kahvaltı: Kırık, ezik, yeşermiş yumurta!

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde anaokullarına gönderilen kumanya “pes artık” dedirtti. Kabukları kırılan haşlanmış yumurtalar, çocukların sağlığının nasıl tehlikeye atıldığını gözler önüne serdi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile ana okulu ve okul öncesi çocuklara gönderilen bir öğün beslenme, kumanya olarak dağıtılmaya başlandı. Ancak Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde çocuklara kahvaltı saatinde gönderilen haşlanmış yumurtaların hali, çocukların sağlığının nasıl tehlikeye atıldığını gözler önüne serdi. ‘Çocuklar zehirlenme tehlikesi yaşıyor’ Amida Haber’in geçtiği haberde fotoğraflarda, poşetlere gelişi güzel doldurulmuş haşlanmış yumurtaların bir kısmının kırık ve ezik olduğu görülüyor. Saatler öncesinden haşlandığı için, beklemekten yeşile dönen yumurtalar nedeniyle çocukların zehirlenme tehlikesi yaşadığı belirtildi. Veliler, uzaktan yemek servisi yerine, okullara personel istihdamı sağlanarak, yemeklerin okullarda yapılması ve çocuklara ikram edilmesi gerektiğini belirtti. (Haber Merkezi)
Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde anaokullarına gönderilen kumanya “pes artık” dedirtti. Kabukları kırılan haşlanmış yumurtalar, çocukların sağlığının nasıl tehlikeye atıldığını gözler önüne serdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile ana okulu ve okul öncesi çocuklara gönderilen bir öğün beslenme, kumanya olarak dağıtılmaya başlandı. Ancak Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde çocuklara kahvaltı saatinde gönderilen haşlanmış yumurtaların hali, çocukların sağlığının nasıl tehlikeye atıldığını gözler önüne serdi.

‘Çocuklar zehirlenme tehlikesi yaşıyor’

yumurta.jpg

Amida Haber’in geçtiği haberde fotoğraflarda, poşetlere gelişi güzel doldurulmuş haşlanmış yumurtaların bir kısmının kırık ve ezik olduğu görülüyor. Saatler öncesinden haşlandığı için, beklemekten yeşile dönen yumurtalar nedeniyle çocukların zehirlenme tehlikesi yaşadığı belirtildi. Veliler, uzaktan yemek servisi yerine, okullara personel istihdamı sağlanarak, yemeklerin okullarda yapılması ve çocuklara ikram edilmesi gerektiğini belirtti. (Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.