Diyarbakır’da depremzedelere ilk anahtar verildi

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 20.02.2024 - 15:36, Güncelleme: 20.02.2024 - 15:36 1214+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da depremzedelere ilk anahtar verildi

Diyarbakır’da depremzedeler için yapılan konutların kura çekimi yapıldı. İlk anahtar Siyabend Köse’ye verildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katıldığı TOKİ anahtar teslim töreni Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ile AK Partililer katıldı. Anahtar teslim töreninde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın konuşması devam ediyor 1423 konut teslim edilecek Kura çekiminde konuşan Ali Yerlikaya, “Depremde, Diyarbakır’da 433 vatandaş hayatını kaybetti 103 bina enkazı kaldırıldı. Ev sahibi ve kiracı 20 bin haneye 795 milyon lira kira yardımı yapıldı 678 aileye Esenkart verildi, Diyarbakır’a 3 milyar kaynak aktarıldı. Tekrar imar ve ihya etmeye kararlıyız astın felaketinde sadece 19 gün sonra yeni yuvalarının temelini atacak başka ülke yoktur. Yıl sonuna kadar 200 bin konut hak sahibine teslim edilecek. Şimdi 1423 konut kuraları çekilip anahtar teslimi yapılacak 6 bin konutun yapımı devam ediyor” dedi. İlk konut Siyabend Köse'ye verildi Konuşmadan sonra kura çekimi yapıldı. İlk anahtar depremzede Siyabend Köse’ye verildi. İkinci anahtar Abdullah Köse’ye üçüncü anahtar ise Abdullah Demir’e verildi. 1423 konut için kura çekimi sürüyor. (Haber Merkezi)
Diyarbakır’da depremzedeler için yapılan konutların kura çekimi yapıldı. İlk anahtar Siyabend Köse’ye verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katıldığı TOKİ anahtar teslim töreni Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ile AK Partililer katıldı.

Anahtar teslim töreninde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın konuşması devam ediyor

ali-yerlikaya.jpg

1423 konut teslim edilecek

Kura çekiminde konuşan Ali Yerlikaya, “Depremde, Diyarbakır’da 433 vatandaş hayatını kaybetti 103 bina enkazı kaldırıldı. Ev sahibi ve kiracı 20 bin haneye 795 milyon lira kira yardımı yapıldı 678 aileye Esenkart verildi, Diyarbakır’a 3 milyar kaynak aktarıldı. Tekrar imar ve ihya etmeye kararlıyız astın felaketinde sadece 19 gün sonra yeni yuvalarının temelini atacak başka ülke yoktur. Yıl sonuna kadar 200 bin konut hak sahibine teslim edilecek. Şimdi 1423 konut kuraları çekilip anahtar teslimi yapılacak 6 bin konutun yapımı devam ediyor” dedi.

İlk konut Siyabend Köse'ye verildi

Konuşmadan sonra kura çekimi yapıldı. İlk anahtar depremzede Siyabend Köse’ye verildi. İkinci anahtar Abdullah Köse’ye üçüncü anahtar ise Abdullah Demir’e verildi. 1423 konut için kura çekimi sürüyor. (Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.