Diyarbakır'da gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 06.05.2024 - 13:50, Güncelleme: 06.05.2024 - 13:50 934 kez okundu.
 

Diyarbakır'da gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki

DFG ve MKG, Diyarbakır’da 2 gazetecinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi: "Mesleğimizi yapmamızı engellemeye çalışıyorlar”
Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG), Diyarbakır’da gazeteciler Nurcan Yalçın ve Derya Us'un gözaltına alınmasına dair açıklama yaptı DFG’DEN DAYANIŞMA ÇAĞRISI İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Esra Solin Dal ve Mehmet Aslan ile gazeteci Erdoğan Alayumat’ın da bir süre önce tutuklandığı hatırlatılan DFG açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: "Esra Solin Dal’a çıplak arama işkencesi dayatıldı ve hala tek kişilik hücrede tecritte tutuluyor. Son iki yılda yapılan ayrı ayrı operasyonlarda yaklaşık 40 Özgür Basın emekçisi tutuklandı. Kürt gazetecileri susturmaya yönelik bu operasyonların bir devamı niteliğinde olan bugünkü operasyon ile de mesleğimizi yapmamızı engellemeye çalışıyorlar. Tüm baskılara rağmen gerçekleri yazmaktan bir an olsun vazgeçmeyen Kürt gazeteciler buna karşı da direnmeye devam edecek. Hakikatin halka ulaşması, meslektaşlarımızın serbest bırakılması için mücadelemiz sürecek. Tüm meslek örgütlerini ve meslektaşlarımızı da gazetecilik meselesine sahip çıkmak adına dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz. Gazetecilik suç değildir. Gazetecileri serbest bırakın." MKG: GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR İstanbul merkezli operasyonda tutuklanan 3 gazeteciye yönelik tepkiler sürerken, Özgür Basın’ın yeniden bir operasyonla hedef alındığını kaydeden Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) ise, şu açıklamayı yaptı: , “2 kadın gazeteci Nurcan Yalçın ve Derya Us, bu sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Savaş, yoksulluk, kriz ve hukuksuzluk derinleştikçe gerçekleri yansıtan ve halkın sesini duyuran gazeteciler susturulmak isteniyor. Gazeteci arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını hakikate yönelik bir engelleme olarak değerlendirdiğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Kadın gazeteciler olarak hakikati halka ulaştırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Baskılar ve gözaltılar karşısında geri adım atmıyoruz. Geçtiğimiz gün tutuklanan ve çıplak aramaya maruz bırakılan Esra Solin Dal ile bugün gözaltına alınan Nurcan Yalçın ve Derya Us’un derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz ve bir kez daha haykırıyoruz, Gazetecilik Suç Değildir” Haber Merkezi
DFG ve MKG, Diyarbakır’da 2 gazetecinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi: "Mesleğimizi yapmamızı engellemeye çalışıyorlar”

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG), Diyarbakır’da gazeteciler Nurcan Yalçın ve Derya Us'un gözaltına alınmasına dair açıklama yaptı

DFG’DEN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Esra Solin Dal ve Mehmet Aslan ile gazeteci Erdoğan Alayumat’ın da bir süre önce tutuklandığı hatırlatılan DFG açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Esra Solin Dal’a çıplak arama işkencesi dayatıldı ve hala tek kişilik hücrede tecritte tutuluyor. Son iki yılda yapılan ayrı ayrı operasyonlarda yaklaşık 40 Özgür Basın emekçisi tutuklandı. Kürt gazetecileri susturmaya yönelik bu operasyonların bir devamı niteliğinde olan bugünkü operasyon ile de mesleğimizi yapmamızı engellemeye çalışıyorlar. Tüm baskılara rağmen gerçekleri yazmaktan bir an olsun vazgeçmeyen Kürt gazeteciler buna karşı da direnmeye devam edecek. Hakikatin halka ulaşması, meslektaşlarımızın serbest bırakılması için mücadelemiz sürecek. Tüm meslek örgütlerini ve meslektaşlarımızı da gazetecilik meselesine sahip çıkmak adına dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz. Gazetecilik suç değildir. Gazetecileri serbest bırakın."

MKG: GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

İstanbul merkezli operasyonda tutuklanan 3 gazeteciye yönelik tepkiler sürerken, Özgür Basın’ın yeniden bir operasyonla hedef alındığını kaydeden Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) ise, şu açıklamayı yaptı:

, “2 kadın gazeteci Nurcan Yalçın ve Derya Us, bu sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Savaş, yoksulluk, kriz ve hukuksuzluk derinleştikçe gerçekleri yansıtan ve halkın sesini duyuran gazeteciler susturulmak isteniyor. Gazeteci arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını hakikate yönelik bir engelleme olarak değerlendirdiğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Kadın gazeteciler olarak hakikati halka ulaştırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Baskılar ve gözaltılar karşısında geri adım atmıyoruz. Geçtiğimiz gün tutuklanan ve çıplak aramaya maruz bırakılan Esra Solin Dal ile bugün gözaltına alınan Nurcan Yalçın ve Derya Us’un derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz ve bir kez daha haykırıyoruz, Gazetecilik Suç Değildir” Haber Merkezi

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.