Diyarbakır’da Newroz ateşi yakıldı

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 18.03.2024 - 09:05, Güncelleme: 18.03.2024 - 11:10 1098+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da Newroz ateşi yakıldı

Diyarbakır’da Kayapınar ve Yenişehir ve ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle Newroz ateşi yakıldı.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Başkanlığı’nca düzenlenen etkinlik kapsamında Kayapınar Yenişehir ilçelerinde Newroz ateşi yakıldı. DEM Parti’nin Kayapınar’da bulunan seçim bürosu önünde bir araya gelenler, ellerinde meşalelerle yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, belediye eşbaşkan adayları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il eşbaşkanları ve çok sayıda kişi katıldı. Yürüyüş öncesi seçim bürosu önünde Newroz şarkıları eşliğinde halaylar çekildi. Yenişehir ilçesinde ise Şehitlik Semti Ben û Sen Mahallesi Barış Parkı’nda Newroz etkinliği düzenledi. Etkinliğe Yenişehir Belediye Eşbaşkan adayları Safiye Akdağ ve Mehmet Ergün, DEM Parti Milletvekili Ceylan Akça, DBP ve DEM Parti il ve ilçe örgütü üyeleri katıldı. Havai fişeklerinde patlatıldığı Newroz kutlaması uzun süre çekilen halayların ardından son buldu. Kaynak:MEZOPOTAMYA AJANSI
Diyarbakır’da Kayapınar ve Yenişehir ve ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle Newroz ateşi yakıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Başkanlığı’nca düzenlenen etkinlik kapsamında Kayapınar Yenişehir ilçelerinde Newroz ateşi yakıldı. DEM Parti’nin Kayapınar’da bulunan seçim bürosu önünde bir araya gelenler, ellerinde meşalelerle yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, belediye eşbaşkan adayları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il eşbaşkanları ve çok sayıda kişi katıldı. Yürüyüş öncesi seçim bürosu önünde Newroz şarkıları eşliğinde halaylar çekildi.

Yenişehir ilçesinde ise Şehitlik Semti Ben û Sen Mahallesi Barış Parkı’nda Newroz etkinliği düzenledi. Etkinliğe Yenişehir Belediye Eşbaşkan adayları Safiye Akdağ ve Mehmet Ergün, DEM Parti Milletvekili Ceylan Akça, DBP ve DEM Parti il ve ilçe örgütü üyeleri katıldı.

Havai fişeklerinde patlatıldığı Newroz kutlaması uzun süre çekilen halayların ardından son buldu. Kaynak:MEZOPOTAMYA AJANSI

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.