Diyarbakır’da şap alarmı: Hayvan pazarı kapatıldı

Diyarbakır 11.03.2023 - 13:42, Güncelleme: 13.04.2023 - 10:46 2230+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da şap alarmı: Hayvan pazarı kapatıldı

Diyarbakır’da görülen SAT-2 serotipi şap hastalığı nedeniyle Diyarbakır’daki hayvan pazarı önlem amaçlı kapatıldı. Aynı durumun Samsun, Denizli ve Sirirt’te de yaşandığı belirtildi.
Şap hastalığı Türkiye’de bir kez daha gündemde. 4 ilde yaklaşık 2 aydır görülen SAT-2 serotipi şap hastalığı nedeniyle Diyarbakır, Samsun, Denizli ve Siirt’te hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken, hayvan pazarları kapatıldı. Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı Konula ilgili Diyarbakır Valiliği de, İl Hayvan ve Zabıtası Komisyonu kararıyla, Türkiye’de görülen SAT-2 serotipi şap hastalığı nedeniyle önlem amaçlı, canlı hayvan borsası pazarının kapatıldığını duyurdu. Valilik açıklamasında, “Diyarbakır ili Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu'nun, 09.03.2023 tarih ve 2023/5 sayılı kararı ile, şap hastalığı ile mücadele kapsamında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası, ikinci bir karara kadar kapatılmıştır" denildi.
Diyarbakır’da görülen SAT-2 serotipi şap hastalığı nedeniyle Diyarbakır’daki hayvan pazarı önlem amaçlı kapatıldı. Aynı durumun Samsun, Denizli ve Sirirt’te de yaşandığı belirtildi.

Şap hastalığı Türkiye’de bir kez daha gündemde. 4 ilde yaklaşık 2 aydır görülen SAT-2 serotipi şap hastalığı nedeniyle Diyarbakır, Samsun, Denizli ve Siirt’te hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken, hayvan pazarları kapatıldı.

Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı

Konula ilgili Diyarbakır Valiliği de, İl Hayvan ve Zabıtası Komisyonu kararıyla, Türkiye’de görülen SAT-2 serotipi şap hastalığı nedeniyle önlem amaçlı, canlı hayvan borsası pazarının kapatıldığını duyurdu.

Valilik açıklamasında, “Diyarbakır ili Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu'nun, 09.03.2023 tarih ve 2023/5 sayılı kararı ile, şap hastalığı ile mücadele kapsamında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası, ikinci bir karara kadar kapatılmıştır" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.