Diyarbakır’da stajyer öğrencilerin başvurmadığı yer kalmadı!

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 01.12.2023 - 15:58, Güncelleme: 01.12.2023 - 15:58 1041+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da stajyer öğrencilerin başvurmadığı yer kalmadı!

Diyarbakır’da yaz dönemi staj ücretleri eksik yatan öğrencilerin başvurmadığı kurum kalmadı. Öğrenciler, CİMER’den sonra TBMM Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu. Öğrencilerin tek isteği ise, hakları olan ücreti tam almak.
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yapan 500’e yakın öğrenci, yaz dönem staj ücretlerinin yatırılmadığını belirterek geçtiğimiz ay CİMER’e başvurmuştu. İstedikleri sonucu almayan öğrenciler durumu TBMM Kamu Denetçiliği Kurumunu da iletti. CİMER öğrencilere yanıt verdi CİMER tarafından öğrencilere gönderilen yanıtta şu ifadeler yer aldı, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapılmış olan başvurunuzun incelenmesi neticesinde, daha önce de aynı talebi içeren başvurunuzun olduğu ve ilgili makamlarca tarafınıza konu ile ilgili cevap verildiği anlaşılmıştır. Bu nedenle yeni başvurunuz hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştır. Bilgilerinize sunulur” ifadelerine yer verildi. Kalan ücretlerini almak için yolu deneyen öğrenciler bir başvuru da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu. Öğrencilerin başvurusunu değerlendiren Kamu Denetçiliği Kurumu, “Başvurunuzun gereğinin yapılması için Bakanlığına gönderilmesine, idare tarafından, söz konusu talebin değerlendirilerek başvuruna verilecek gerekçeli cevabın idare kurumumuza iletilmesini. İdare tarafından verilecek cevabın şikayetçiye tebliğ tarihinden veya özel kanunlardaki hükümler saklı kalmak kaydıyla 2577 sayılı Kanun ile belirlenen 30 günlük sürede, idare tarafından talebin reddedilmiş sayıldığı tarihten itibaren, 6 ay içinde diğer başvuru koşullarını taşımak kaydıyla kurumumuza yeniden şikayet başvurusu yapılabileceği hususunun şikayetçiye bilidirilmesine karar verildi” denildi. ‘Eksik olan kısmın yatırılmasını istiyoruz’ Konuyla ilgili Amida Haber'e konuşan stajyer öğrencileri, “Bizler Ulusal Staj Programı kapsamında Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde staj yaptık. Ücretler konusunda hastanenin eğitim birimine sürekli müracaat edilmesine rağmen herhangi net bir bilgi verilmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamada stajyer ücretlerinin asgari düzeye çıkarılmasına karar verilmişti ve Ulusal Staj Programı resmi hesabında bu karar yayınlanmıştı. Buna rağmen asgari ücretin %30'u tarafımıza yatırılmıştır. Hastaneyle her iletişime geçildiğinde kalan kısmın bizler tarafına yatırılmayacağı hakkında açıklamalarda bulunuldu. Türkiye genelindeki hastanelerde bazı stajyer öğrenci ücretleri asgari düzeyin de üzerinde yatırılmıştır. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalıştığımız her günün hakkını diğer stajyer öğrencilere verildiği kadar tarafımıza adaletli bir şekilde eksik olan kısmın yatırılmasını talep ediyoruz.” Staj ücretleri eksik yatan öğrenciler “#GaziYasargilEAHStajUcretlerimiziVer” hastagi ile kampanya başlatmıştı.
Diyarbakır’da yaz dönemi staj ücretleri eksik yatan öğrencilerin başvurmadığı kurum kalmadı. Öğrenciler, CİMER’den sonra TBMM Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu. Öğrencilerin tek isteği ise, hakları olan ücreti tam almak.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yapan 500’e yakın öğrenci, yaz dönem staj ücretlerinin yatırılmadığını belirterek geçtiğimiz ay CİMER’e başvurmuştu. İstedikleri sonucu almayan öğrenciler durumu TBMM Kamu Denetçiliği Kurumunu da iletti.

CİMER öğrencilere yanıt verdi

CİMER tarafından öğrencilere gönderilen yanıtta şu ifadeler yer aldı, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapılmış olan başvurunuzun incelenmesi neticesinde, daha önce de aynı talebi içeren başvurunuzun olduğu ve ilgili makamlarca tarafınıza konu ile ilgili cevap verildiği anlaşılmıştır. Bu nedenle yeni başvurunuz hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştır. Bilgilerinize sunulur” ifadelerine yer verildi.

Kalan ücretlerini almak için yolu deneyen öğrenciler bir başvuru da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu.

Öğrencilerin başvurusunu değerlendiren Kamu Denetçiliği Kurumu, “Başvurunuzun gereğinin yapılması için Bakanlığına gönderilmesine, idare tarafından, söz konusu talebin değerlendirilerek başvuruna verilecek gerekçeli cevabın idare kurumumuza iletilmesini. İdare tarafından verilecek cevabın şikayetçiye tebliğ tarihinden veya özel kanunlardaki hükümler saklı kalmak kaydıyla 2577 sayılı Kanun ile belirlenen 30 günlük sürede, idare tarafından talebin reddedilmiş sayıldığı tarihten itibaren, 6 ay içinde diğer başvuru koşullarını taşımak kaydıyla kurumumuza yeniden şikayet başvurusu yapılabileceği hususunun şikayetçiye bilidirilmesine karar verildi” denildi.

‘Eksik olan kısmın yatırılmasını istiyoruz’

Konuyla ilgili Amida Haber'e konuşan stajyer öğrencileri, “Bizler Ulusal Staj Programı kapsamında Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde staj yaptık. Ücretler konusunda hastanenin eğitim birimine sürekli müracaat edilmesine rağmen herhangi net bir bilgi verilmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamada stajyer ücretlerinin asgari düzeye çıkarılmasına karar verilmişti ve Ulusal Staj Programı resmi hesabında bu karar yayınlanmıştı. Buna rağmen asgari ücretin %30'u tarafımıza yatırılmıştır. Hastaneyle her iletişime geçildiğinde kalan kısmın bizler tarafına yatırılmayacağı hakkında açıklamalarda bulunuldu. Türkiye genelindeki hastanelerde bazı stajyer öğrenci ücretleri asgari düzeyin de üzerinde yatırılmıştır. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalıştığımız her günün hakkını diğer stajyer öğrencilere verildiği kadar tarafımıza adaletli bir şekilde eksik olan kısmın yatırılmasını talep ediyoruz.”

Staj ücretleri eksik yatan öğrenciler “#GaziYasargilEAHStajUcretlerimiziVer” hastagi ile kampanya başlatmıştı.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.