Diyarbakır'da turizme deprem darbesi

Diyarbakır 12.04.2023 - 11:57, Güncelleme: 13.04.2023 - 10:46 2565+ kez okundu.
 

Diyarbakır'da turizme deprem darbesi

Diyarbakır’da ilkbahar ve sonbaharda başlayan turizm sezonu bu yıl depremden dolayı sönük. Otellerdeki doluluk oranı yüzde 15’te kaldı.
 Geçen yıl yüzde 10’u yabancı olmak üzere 1 milyon turistin ziyaret ettiği Diyarbakır’da bu yıl sezon kesat. Farklı medeniyetlere beşiklik eden, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlar, İçkale Müze Kompleksi, İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i kabul edilen Ulu Cami, Ongözlü Köprü ve Hasanpaşa Hanı gibi tarihi ve turistik mekanlarıyla ilgi gören Diyarbakır’ın bu yıl ki hedefi 1 buçuk milyon turist idi. Ancak, Maraş’ta meydana gelen iki büyük deprem, Diyarbakır’da turizmi bıçak gibi kesti. Oteller boş kaldı Yaz sıcaklığının 50 dereceyi bulduğu Diyarbakır’da, turizm sezonu ilkbaharda başlamasına rağmen, Nisan ayında otellerin doluluk oranı yüzde 15’te kaldı. Turizm şirketleri geçen yıl bu dönemler otellerde boş yer olmadığını belirterek, rezervasyon alamadıklarını söyledi. Diyarbakır’da geçen yıl İskoçya-Türkiye milli maçı ve Sur Kültür Yolu Festivali nedeniyle adeta turizm patlaması yaşanmıştı.  
Diyarbakır’da ilkbahar ve sonbaharda başlayan turizm sezonu bu yıl depremden dolayı sönük. Otellerdeki doluluk oranı yüzde 15’te kaldı.

 Geçen yıl yüzde 10’u yabancı olmak üzere 1 milyon turistin ziyaret ettiği Diyarbakır’da bu yıl sezon kesat. Farklı medeniyetlere beşiklik eden, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlar, İçkale Müze Kompleksi, İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i kabul edilen Ulu Cami, Ongözlü Köprü ve Hasanpaşa Hanı gibi tarihi ve turistik mekanlarıyla ilgi gören Diyarbakır’ın bu yıl ki hedefi 1 buçuk milyon turist idi. Ancak, Maraş’ta meydana gelen iki büyük deprem, Diyarbakır’da turizmi bıçak gibi kesti.

tarihi-surlar1.jpg

Oteller boş kaldı

Yaz sıcaklığının 50 dereceyi bulduğu Diyarbakır’da, turizm sezonu ilkbaharda başlamasına rağmen, Nisan ayında otellerin doluluk oranı yüzde 15’te kaldı. Turizm şirketleri geçen yıl bu dönemler otellerde boş yer olmadığını belirterek, rezervasyon alamadıklarını söyledi.

Diyarbakır’da geçen yıl İskoçya-Türkiye milli maçı ve Sur Kültür Yolu Festivali nedeniyle adeta turizm patlaması yaşanmıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.