Diyarbakır’da zarar gören tescilli bina boşaltıldı

Diyarbakır 21.05.2023 - 16:42, Güncelleme: 21.05.2023 - 16:42 1718+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da zarar gören tescilli bina boşaltıldı

Diyarbakır’da Turistik Otel’de başlatılan kazıda temeli zedelenen Anadolu Ajansı’nın tescilli binasında depremde de hasar aldığı için boşaltıldı.
Diyarbakır Turistik Otel’in yıkılmasının ardından, başlatılan kazı çalışması sürüyor. Kazı nedeniyle otel bitişiğindeki Öğretmenevi’nin bazı bölümleri zarar görmüş ve boşaltılmıştı. Tescilli bina boşatıldı Sivil toplum örgütlerinin tepkilerine rağmen devam eden kazı, Anadolu Ajansı’nın yıllardır kullandığı, tescilli binaya da zarar verdi. Kazının ardından, depremde de zarar gören bina boşaltıldı. Trafik sıkıştı Depremde yıkılan Diyar Galeria binasının karşısındaki kazı nedeniyle trafikte de aksama meydana geldi. Galeria’nın enkaz kaldırma çalışmasından dolayı tek yönü trafiğe kapatılan caddenin, diğer yönündeki kazı çalışması da yolu daralttı. Adliye, belediye ve hastanelere trafik akışının sağlandığı bölgedeki sıkışıklık tepkiye neden oldu.
Diyarbakır’da Turistik Otel’de başlatılan kazıda temeli zedelenen Anadolu Ajansı’nın tescilli binasında depremde de hasar aldığı için boşaltıldı.

Diyarbakır Turistik Otel’in yıkılmasının ardından, başlatılan kazı çalışması sürüyor. Kazı nedeniyle otel bitişiğindeki Öğretmenevi’nin bazı bölümleri zarar görmüş ve boşaltılmıştı.

Tescilli bina boşatıldı

Sivil toplum örgütlerinin tepkilerine rağmen devam eden kazı, Anadolu Ajansı’nın yıllardır kullandığı, tescilli binaya da zarar verdi. Kazının ardından, depremde de zarar gören bina boşaltıldı.

Trafik sıkıştı

Depremde yıkılan Diyar Galeria binasının karşısındaki kazı nedeniyle trafikte de aksama meydana geldi. Galeria’nın enkaz kaldırma çalışmasından dolayı tek yönü trafiğe kapatılan caddenin, diğer yönündeki kazı çalışması da yolu daralttı. Adliye, belediye ve hastanelere trafik akışının sağlandığı bölgedeki sıkışıklık tepkiye neden oldu.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.