Diyarbakır'daki hastanelerde personele zorunlu emeklilik şoku

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 29.12.2023 - 15:36, Güncelleme: 29.12.2023 - 15:36 854+ kez okundu.
 

Diyarbakır'daki hastanelerde personele zorunlu emeklilik şoku

Diyarbakır’da Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde çalışan sözleşmeli ya da daha sonra kadroya geçiş yapan personelin EYT teşvikleri kapsamında zorunlu emekliliğe tabi tutulacağını duyurdu.
Diyarbakır Valiliği’nden gönderilen yazıda, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanı sıra Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde görev yapan otomasyon, güvenlik ve temizlik personellerinden, 2024 yılı itibariyle çalışma günleri ve yaşlarını tamamlayanların, izinlerini kullandıktan sonra zorunlu emekliliğe tabi tutulacakları ifade edildi. ‘Açıklama yapılmadı’ Bu gelişmeyle birlikte, sağlık sektöründeki sözleşmeli personeller arasında endişe ve tedirginlik artarken, Diyarbakır Valiliği'nin aldığı kararın gerekçesi ve detayları merak konusu oldu. Konuyla ilgili olarak yetkililerden bir açıklama gelmezken, söz konusu zorunlu emeklilik uygulamasının ne şekilde etkileyeceği ve personellerin durumlarına ilişkin nasıl bir çözüm arayışına gidileceği belirsizliğini koruyor. İlerleyen günlerde bu konuda yapılacak açıklamalar, personellerin ve kamuoyunun yakından takip edeceği bir gelişme olarak öne çıkıyor. (Haber Merkezi)
Diyarbakır’da Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde çalışan sözleşmeli ya da daha sonra kadroya geçiş yapan personelin EYT teşvikleri kapsamında zorunlu emekliliğe tabi tutulacağını duyurdu.

Diyarbakır Valiliği’nden gönderilen yazıda, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanı sıra Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde görev yapan otomasyon, güvenlik ve temizlik personellerinden, 2024 yılı itibariyle çalışma günleri ve yaşlarını tamamlayanların, izinlerini kullandıktan sonra zorunlu emekliliğe tabi tutulacakları ifade edildi.

‘Açıklama yapılmadı’

Bu gelişmeyle birlikte, sağlık sektöründeki sözleşmeli personeller arasında endişe ve tedirginlik artarken, Diyarbakır Valiliği'nin aldığı kararın gerekçesi ve detayları merak konusu oldu. Konuyla ilgili olarak yetkililerden bir açıklama gelmezken, söz konusu zorunlu emeklilik uygulamasının ne şekilde etkileyeceği ve personellerin durumlarına ilişkin nasıl bir çözüm arayışına gidileceği belirsizliğini koruyor. İlerleyen günlerde bu konuda yapılacak açıklamalar, personellerin ve kamuoyunun yakından takip edeceği bir gelişme olarak öne çıkıyor. (Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.