Eşbaşkan Esen, Dolu’nun zarar verdiği çiftçileri ziyaret etti

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 06.05.2024 - 15:53, Güncelleme: 06.05.2024 - 15:53 1112 kez okundu.
 

Eşbaşkan Esen, Dolu’nun zarar verdiği çiftçileri ziyaret etti

Silvan Belediye Eşbaşkanı Kadri Esen, Dolu’dan zarar gören Silvan İlçesine bağlı kırsal mahalledeki çiftçileri ziyaret etti.
Haber: M. Romedi YILMAZ Yaklaşık 40 kilometre ekili tarla, bağ ve bahçeleri zarar gören çiftçilere "geçmiş olsun" dileğinde bulunan Esen, ilçede bağ, bahçe ve ekili tarım arazilerinde hasara neden olduğunu söyledi. Esen, “Bundan önce yaşanan doğal afetler yaşandı. Devletin çiftçilere gereken yardımı yapması gerekiyor, Tarım Müdürlüğüne bağlı ekipler, tarla, bağ ve bahçelerde oluşan zararların tespiti için çalışma başlattı. Biz de hemşehrilerimizin yanındayız. Bundan sonraki süreçte bu tip felaketlerin yaşanmaması en büyük temennimiz” dedi. Silvan İlçemizde etkili olan fırtına ve dolu yağış nedeniyle zarar gören köylü vatandaşları Belediye eşbaşkanı Kadri Esen, belediye meclis üyeleri ve Dem Parti İlçe eş başkanlarının katılımıyla Kırsal Eski köy, Susuz Küme evleri, Ali bey ve Yayıklı köylüleri ziyaret etti.  
Silvan Belediye Eşbaşkanı Kadri Esen, Dolu’dan zarar gören Silvan İlçesine bağlı kırsal mahalledeki çiftçileri ziyaret etti.

Haber: M. Romedi YILMAZ

Yaklaşık 40 kilometre ekili tarla, bağ ve bahçeleri zarar gören çiftçilere "geçmiş olsun" dileğinde bulunan Esen, ilçede bağ, bahçe ve ekili tarım arazilerinde hasara neden olduğunu söyledi.

Esen, “Bundan önce yaşanan doğal afetler yaşandı. Devletin çiftçilere gereken yardımı yapması gerekiyor, Tarım Müdürlüğüne bağlı ekipler, tarla, bağ ve bahçelerde oluşan zararların tespiti için çalışma başlattı. Biz de hemşehrilerimizin yanındayız. Bundan sonraki süreçte bu tip felaketlerin yaşanmaması en büyük temennimiz” dedi.

Silvan İlçemizde etkili olan fırtına ve dolu yağış nedeniyle zarar gören köylü vatandaşları Belediye eşbaşkanı Kadri Esen, belediye meclis üyeleri ve Dem Parti İlçe eş başkanlarının katılımıyla Kırsal Eski köy, Susuz Küme evleri, Ali bey ve Yayıklı köylüleri ziyaret etti.


 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.