Evi yanan vatandaş; evim kundaklandığı illeri sürdü

Silvan 04.04.2023 - 14:46, Güncelleme: 13.04.2023 - 10:46 4095+ kez okundu.
 

Evi yanan vatandaş; evim kundaklandığı illeri sürdü

Silvan İlçesinde 4 katlı binada çıkan yangında evi kullanılamaz halen gelen Abdulgafur İlhanlı, yangı sırasında eve 30 kişi yaşıyordu. Evim kundaklandığını illeri sürdü.
Haber: İhsan YILMAZ Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri tarafında 4 katlı binada çıkan yangını söndürme ve soğutma çalışmalarının ardından yangının, elektrik kontağında çıkmadığını belirtirken, Ev sahihi İlhanlı, yaklaşık 1 aydan beri gerek sosyal medya hesapları ve telefonda tehdit edildiğini belirtti. İlhanlı Evinin kundaklandığını illeri sürdü. SORUŞTURMA DOSYASINA TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ Tehdit, edildiği sürekli evi drone ile izlenildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Abdulgafur İlhanlı, “09 Mart 2023 tarihinde Silvan Cumhuriyet Başsavcılığınca suç duyurusunda bulundu. Aynı zamanda Silvan ilçe Jandarma Karakol Komutanlığına da suç duyurusunda bulundu. Silvan Cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya takipsizlik kararı verildi.  EVDE 30 KİŞİ VARDI 4 katlı binadan çıkan yangın sırasında 30 kişi evde olduğunu söyleyen Abdulgafur İlhanlı, “ Yaklaşık bir aydır evimin etrafında insansız hava aracı (drone)’lar geziyor ve ben evden çıktıktan sonra drone aracımı takip ediyor. Sosyal medya hesaplarımdan tehdit mesajlarını alıyorum. Sosyal Medya hesabı instagram kullanıcı restcekerim adlı hesaptan gelen tehdit ve hakaret mesajlarda mevcut ve bununla ilgili suç duyurusundan bulundum. Kolluk kuvvetleri ilk günlerde evimin etrafında inceleme yapatığı sırada hava insansız hava aracı (drone) görünmeye başlandı. O sırada kolluk kuvvetleri de tanık oldular. Daha sonraki günlerde aynı şekilde dorne görünmeye başlayınca jandarmaya tekrar haber verdim. Bununla ilgili savcılıkta açılan soruşturma dosyası takipsizlik kararıyla kapatıldı. Bugünde evim yakılarak bana ve ailemin canına kast edilmiştir. Sırf ailem mutlu olsun diye bu kadar zahmette girdim ben Ankara ve İstanbul’da yaşıyorum kendim için bir şey yapmadım. Aileme bir ev yaptım. Benim kimseyle alıp veremediğim yok ben devletimi seviyorum. Savcılık, daha ifademi almadan takipsizlik veriyor. Sürekli tehdit içerikli fotoğraf ve mesajlar alıyorum. Güvenlik kameralarım 7/24 kayıt esnasında ama sabah 08:00 saatlerinde kamera kayıtlarım durdurulmuş. Buraya 30 milyon lira masraf ettim. Hiç mi acımadılar, burada insanlar yaşıyor ya birine bir şey olsaydı. Sürekli insansız hava aracı olan (drone) beni izliyordu ve kim olduğunu da bilmiyorum” dedi. Acı yaşamak için can kaybı mı yaşamak lazım. Devlet büyüklerimizden bir an önce bu olayın aydınlatmasını istiyorum” dedi.  
Silvan İlçesinde 4 katlı binada çıkan yangında evi kullanılamaz halen gelen Abdulgafur İlhanlı, yangı sırasında eve 30 kişi yaşıyordu. Evim kundaklandığını illeri sürdü.

Haber: İhsan YILMAZ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri tarafında 4 katlı binada çıkan yangını söndürme ve soğutma çalışmalarının ardından yangının, elektrik kontağında çıkmadığını belirtirken, Ev sahihi İlhanlı, yaklaşık 1 aydan beri gerek sosyal medya hesapları ve telefonda tehdit edildiğini belirtti. İlhanlı Evinin kundaklandığını illeri sürdü.

SORUŞTURMA DOSYASINA TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Tehdit, edildiği sürekli evi drone ile izlenildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Abdulgafur İlhanlı, “09 Mart 2023 tarihinde Silvan Cumhuriyet Başsavcılığınca suç duyurusunda bulundu. Aynı zamanda Silvan ilçe Jandarma Karakol Komutanlığına da suç duyurusunda bulundu. Silvan Cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya takipsizlik kararı verildi. 

EVDE 30 KİŞİ VARDI

4 katlı binadan çıkan yangın sırasında 30 kişi evde olduğunu söyleyen Abdulgafur İlhanlı, “ Yaklaşık bir aydır evimin etrafında insansız hava aracı (drone)’lar geziyor ve ben evden çıktıktan sonra drone aracımı takip ediyor. Sosyal medya hesaplarımdan tehdit mesajlarını alıyorum. Sosyal Medya hesabı instagram kullanıcı restcekerim adlı hesaptan gelen tehdit ve hakaret mesajlarda mevcut ve bununla ilgili suç duyurusundan bulundum. Kolluk kuvvetleri ilk günlerde evimin etrafında inceleme yapatığı sırada hava insansız hava aracı (drone) görünmeye başlandı. O sırada kolluk kuvvetleri de tanık oldular. Daha sonraki günlerde aynı şekilde dorne görünmeye başlayınca jandarmaya tekrar haber verdim. Bununla ilgili savcılıkta açılan soruşturma dosyası takipsizlik kararıyla kapatıldı. Bugünde evim yakılarak bana ve ailemin canına kast edilmiştir. Sırf ailem mutlu olsun diye bu kadar zahmette girdim ben Ankara ve İstanbul’da yaşıyorum kendim için bir şey yapmadım. Aileme bir ev yaptım. Benim kimseyle alıp veremediğim yok ben devletimi seviyorum. Savcılık, daha ifademi almadan takipsizlik veriyor. Sürekli tehdit içerikli fotoğraf ve mesajlar alıyorum. Güvenlik kameralarım 7/24 kayıt esnasında ama sabah 08:00 saatlerinde kamera kayıtlarım durdurulmuş. Buraya 30 milyon lira masraf ettim. Hiç mi acımadılar, burada insanlar yaşıyor ya birine bir şey olsaydı. Sürekli insansız hava aracı olan (drone) beni izliyordu ve kim olduğunu da bilmiyorum” dedi. Acı yaşamak için can kaybı mı yaşamak lazım. Devlet büyüklerimizden bir an önce bu olayın aydınlatmasını istiyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.