Gaziler Günü Silvan'da törenle kutlandı

Silvan 20.09.2023 - 11:29, Güncelleme: 20.09.2023 - 11:29 2791+ kez okundu.
 

Gaziler Günü Silvan'da törenle kutlandı

Silvan'da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde çelenk töreni düzenlendi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik ve gazilik unvanı verilmesinin 102. yılı Silvan’da resmi törenle kutlandı. TBMM'nin aldığı kararla her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak ülke genelinde kutlanırken, Silvan Kaymakamlığı himayelerinde ilçede düzenlenen etkinliğe Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Hasan Uğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Güntürk, Alay Komutanı Jandarma Uğur Arslan, kurum amirleri, birim müdürleri, STK temsilcileri, gaziler ile vatandaşlar katıldı. Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Hasan Uğuz, Silvan Alay Komutanı Jandarma Uğur Arslan, kurumlarını temsilen Atatürk Anıtı’na çelenk sunarken, daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Silvan'da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde çelenk töreni düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik ve gazilik unvanı verilmesinin 102. yılı Silvan’da resmi törenle kutlandı.

TBMM'nin aldığı kararla her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak ülke genelinde kutlanırken, Silvan Kaymakamlığı himayelerinde ilçede düzenlenen etkinliğe Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Hasan Uğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Güntürk, Alay Komutanı Jandarma Uğur Arslan, kurum amirleri, birim müdürleri, STK temsilcileri, gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Hasan Uğuz, Silvan Alay Komutanı Jandarma Uğur Arslan, kurumlarını temsilen Atatürk Anıtı’na çelenk sunarken, daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.